Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Εδώ κουκουλοφόροι, εκεί κουκουλοφόροι ...

----------------------------------------------

Γράφεται στον ιστότοπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (κλικ)

«Ο απών δήμαρχος φαίνεται ότι νοσταλγεί τις εποχές της κουκούλας!»

«ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ «ΑΟΡΑΤΟΥ» ΦΑΣΟΥΛΑ

Αφορμή το αίτημα για εισαγγελική παρέμβαση στο ΧΥΤΑ Φυλή


Ενδο-ΠΑΣΟΚικές συγκρούσεις προκαλούν και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ως απόρροια των μέτρων της κυβέρνησης. Πρωταγωνιστές από τη μια πλευρά ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας που κάλεσε εισαγγελέα για να εκδιώξει τους «καταληψίες» - «πράσινους συνδικαλιστές» από το ΧΥΤΑ Φυλής και από την άλλη οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ με πρόεδρο τον Θέμη Μπαλασόπουλο.

Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ εξερράγησαν όταν ο δήμαρχος Πειραιά όχι μόνο επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ζήτησε την παρέμβασή του αλλά και γιατί τους αποκάλεσε «καταληψίες», καλώντας τον να κάνει έρευνα και να ανακαλύψει «ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι που εμποδίζουν τους εργαζόμενους στο δήμο Πειραιά και των άλλων δήμων της Αττικής να εργαστούν και να αδειάσουν τα σκουπίδια εκεί που πρέπει να τα αδειάσουν». (για να διαβάσετε το αναλυτικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6038)

ΠΟΕ – ΟΤΑ: επίθεση στον «αόρατο» δήμαρχο

Για το λόγο αυτό σε ανακοίνωσή τους καταλογίζουν στον «αόρατο και απόντα», όπως λένε, δήμαρχο Πειραιά καταρχήν προσπάθεια «ποινικοποίησης» των κινητοποιήσεων τους, προσθέτοντας ότι «η παρέμβαση του σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να «βρεθούν» αυτοί που έχουν κλειστό τον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής είναι υποκριτική, γιατί και τους ξέρει και έχουν ονοματεπώνυμο, φαίνεται όμως ότι νοσταλγεί τις εποχές της κουκούλας…». Μάλιστα, τον κατηγορούν ότι με την «καθημερινή πολιτική του δράση υπονομεύει το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και λειτουργεί στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησής τους». (Για να διαβάσετε όλη την ανακοίνωση κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6030)

Φαίνεται ότι οι "πράσινοι" συνδικαλιστές χρησιμοποιούν τον χαρακτηρισμό "κουκουλοφόρος". Το ίδιο και ο δικός μας "πράσινος" δήμαρχος, όπως διαβάζω στον ιστότοπο "Ελεύθερο Βήμα των Αχαρνών". Λέτε να είναι σύμπτωση ή παγίωση ορολογίας για εκείνους που ζητούν την εφαρμογή του νόμου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: