Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Πολιτικοί και Πολιτική χωρίς τσίπα



Σε περιόδους κρίσης άλλοι πολύ άλλοι λιγότερο πληρώνουν το κόστος της. Μέχρι πριν λίγο καιρό η Εκκλησία ήταν εκτός, σήμερα όμως καλείται και αυτή να συμβάλει. Ένας άλλο θεσμός όμως, η Βουλή, αυτός που λέμε ο ναός της δημοκρατίας, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα παραμάγαζο κομμάτων και πολιτικών.

Στους δημόσιους υπάλληλους έγιναν μειώσεις στο δέκατο τρίτο και τον δέκατο τέταρτο μισθό. Στους υπαλλήλους της Βουλής ούτε συζήτηση για τον δέκατο έκτο μισθό. Στο πρόγραμμα σύγκλισης που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπεται, λόγω οικονομικής στενότητας και αναμόρφωσης του δημόσιου τομέα να διορίζεται ένας όταν αποχωρούν δύο υπάλληλοι.

Στη βουλή διορίστηκαν πρόσφατα 222 υπάλληλοι. Μην ψάχνετε τις ανακοινώσεις στο ΑΣΕΠ να δείτε τα ονόματά τους. Αυτοί διορίζονται εκτός ΑΣΕΠ. Με σημείωμα του βουλευτή ή του κόμματος. Όπως παλιότερα. Δείτε τον κατάλογο. (κλικ)


Βέβαια η Βουλή και οι βουλευτές ανταποκρίθηκαν στην κρίση. Πως;

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη την περασμένη Πέμπτη στη Διάσκεψη των Προέδρων κάθε βουλευτής και ευρωβουλευτής θα δώσει 2.800 ευρώ από τις κρατήσεις του για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Στην ίδια Διάσκεψη αποφασίστηκε η Βουλή να συνεισφέρει 1,1 εκ. ευρώ από τις περαιτέρω περικοπές του προϋπολογισμού του σώματος. (κλικ)

Όπως βλέπετε οι βουλευτές θα δώσουν 2.800 € από τις κρατήσεις τους, όχι από αυτά που παίρνουν στο χέρι. Και η Βουλή θα κάνει περικοπές. Δε θα αγοράει πίνακες ζωγραφικής!!

Μήπως στις περικοπές θα περιέχεται και το ποσό των 2.000.000 € που είχε αποφασιστεί από τον προηγούμενο πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να γίνει κατεργασία των μαρμάρων που είχαν τοποθετηθεί στο προαύλιο της Βουλής, ώστε να μη γλιστράνε οι διερχόμενοι; Αυτό το ποσό μειώθηκε στα 400.000 € που έκανε ο νυν πρόεδρος της Βουλής. Τελικά μετά από πρόταση τεχνικών της Τεχνικής Υπηρεσίας της Βουλής προτάθηκε να αγοραστεί μηχάνημα που κάνει αυτή τη δουλειά, αξίας περίπου 30.000 €, και το έργο να κάνουν οι τεχνικοί της Υπηρεσίας.

Μήπως θα πρέπει μέσα στη γενική αναδόμηση του κράτους και τον περιορισμό των δαπανών, να γίνει ένα δημοψήφισμα οι τριακόσιοι της Βουλής να γίνουν 200, γεγονός που επιτρέπεαι από το Σύνταγμα; Γιατί ο "Καλλικράτης" περιορίζει τους δήμους στο ένα τρίτο περίπου; Μήπως πρέπει να υπάρξει αντίστοιχο σχέδιο "Σόλων";

Δεν υπάρχουν σχόλια: