Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Συνδικαλιστικός (;) φασισμός

Ο συνδικαλισμός είναι για να προασπίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, που πρέπει να είναι μέσα στα πλαίσια του κοινωνικού και του δημόσιου συμφέροντος. Πολλές φορές στο συνδικαλισμό επικρατεί το στενό συμφέρον μιας ομάδας εργαζομένων, έστω και αν αυτό είναι σε βάρος μιας άλλης μερίδας εργαζομένων ή του κοινωνικού συνόλου.
Στην Ελλάδα υπάρχουν ομάδες ατόμων, που αντί να έχουν στόχο το γενικότερο συμφέρον κινούνται και με βάση το προσωπικό συμφέρον. Την προσφορά στην κοινωνία και στους εργαζόμενους το κάνουν επάγγελμα. Αυτοί έχουν όνομα, λέγονται βουλευτές που ξεκινάνε έτσι και καταλήγουν βολευτές, λέγονται συνδικαλιστές που σε μερικές κατηγορίες συνταξιοδοτούνται και ως συνδικαλιστές, λέγονται δήμαρχοι και παράγοντες της αυτοδιοίκησης που ανακυκλώνονται με διάφορες ιδιότητες, όπως σύμβουλοι σε δημάρχους ή δημοτικά νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Οι συνδικαλιστές συνήθως γίνονται το όχημα να παρεμβαίνουν τα πολιτικά κόμματα στην κοινωνία. Αυτό γίνεται σήμερα με τα λεγόμενα αριστερά κόμματα, πριν αρκετά χρόνια με το ΠΑΣΟΚ και λίγα χρόνια αργότερα όταν η Νέα Δημοκρατία έχασε την εξουσία.

Σήμερα κυρίως το ΚΚΕ έχει το ΠΑΜΕ με τους οπαδούς τους με τα μικρά σημαιάκια με τα χοντρά κοντάρια, για ώρα ανάγκης. Καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια, εργοστάσια και επιχειρήσεις για να προασπίσουν τους εργαζόμενους κάποιων κλάδων, που μπορεί και να μη ζήτησαν βοήθεια, παραδείγματα αυτής της τακτικής είναι η απεργία στο metro και στο λιμάνι του Πειραιά.


Απεργία των ναυτικών και πάλι?


Για την ερχόμενη Τετάρτη 23 Ιουνίου έχουν εξαγγείλει απεργιακή κινητοποίηση και πάλι, ορισμένα σωματεία ναυτικών.

Τα αιτήματα τα γνωστά-αόριστα που προωθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος... και ο συνδικαλιστικός βραχίονας του, το ΠΑΜΕ, και κανένα λογικό κλαδικό αίτημα ουσίας που να αφορά τον Έλληνα ναυτικό.

Και επειδή κανένα έρεισμα δεν υπάρχει στις τάξεις των ναυτικών, οι επαγγελματίες συνδικαλιστές θα προσπαθήσουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους επιστρατεύοντας τον κομματικό «στρατό» τον οποίο θα εφοδιάσουν με πλακάτ του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, και θα τους εγκαταστήσουν στους καταπέλτες των ακτοπλοϊκών πλοίων (η εύκολη λύση για προβολή ή το εύκολο θύμα), ενώ κάποια ώρα θα κάνουν και την καθιερωμένη παρέλαση τους στο λιμάνι.

Και πια είναι η θέση της ΠΝΟ για όλα αυτά?

Ποιος θα προστατεύσει τους ναυτικούς και θα τους βοηθήσει να διασφαλίσουν το δικαίωμα τους στην εργασία? Ναι υπάρχει και αυτό, και ας το έχουμε ξεχάσει ως ανθρώπινο δικαίωμα.

Ποιος θα προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν στα νησιά?

Είναι δυνατόν μια ομάδα συνδικαλιστών-κομματικά όργανα να καταλύει τις δημοκρατικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην εργασία των ναυτικών και το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των Ελλήνων πολιτών?

Αυτό το πράγμα το λέμε δημοκρατία?
ΠΗΓΗ: http://naftikos.blogspot.com/2010/06/blog-post_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: