Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Ποντιακές πονηριές


Ο νομαρχιακός σύμβουλος Παναγιώτης Γρηγοριάδης, γνωστός ως «το παλικάρι του λαού» Παραχώρησε τα γραφεία του, «το ναό της νεολαίας» όπως τα χαρακτηρίζει, στους συλλόγους ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ και ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ. Ευγενής η προσφορά.
Μια απορία έχω. Το διαχωρισμό των συλλόγων, προφανώς δικής του έμπνευσης, σε νεολαίους κατοίκους Αχαρνών και νεολαίους κατοίκους Αχαρνών ποντιακής καταγωγής με ποιο σκεπτικό τους δημιούργησε;

Η νεολαία δεν είναι ένα κοπάδι από ερίφια και πρόβατα για να ξεχωρίζουν. Είναι νέοι που ζουν στην πόλη των Αχαρνών και έχουν κοινά προβλήματα ως νέοι και ως κάτοικοι της πόλης μας. Αν μερικοί νέοι ποντιακής καταγωγής, πραγματικής ή εικονικής, έχουν ειδικά προβλήματα, είναι προτιμότερο, αντί να τους βάζουμε διαφορετική ταμπέλα να προσπαθούμε να τους ενσωματώσουμε στον τρόπο ζωής των νέων της πόλης μας.

Αυτά τα τερτίπια, που χρησιμοποιεί το παλικάρι, για προσωπικούς και κομματικούς σκοπούς δε βοηθούν τη νεολαία να λύσει τα προβλήματά της. Το κοπάδι δε χρειάζεται τσοπάνο. Γρήγορα θα το καταλάβουν τα μέλη των συλλόγων και θα ξεκόψουν από το «κοπάδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: