Σάββατο 10 Απριλίου 2010

"Ρατσιστικά" επεισόδια στην Ερμού

Προχθές έγιναν σοβαρά επεισόδια στην Ερμού μεταξύ καταστηματαρχών και μικροπωλητών, από όπως φαίνεται στο βίντεο ήταν αφρικανικής καταγωγής. Δεν τους λέμε μαύρους για να μη θεωρηθούμε ρατσιστές.

Το πρόβλημα της παράνομης με μετανάστευσης, με επακόλουθο την παράνομη άσκηση δραστηριοτήτων, όπως το παραεμπόριο, να έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στους καταστηματάρχες στο κέντρο των Αθηνών. Επίσης αυτή η περιοχή έχει καταντήσει γκέτο με συνέπεια να μην μπορεί να κυκλοφορήσει "άσπρος" στην περιοχή. Εκεί βρίσκονται τα κέντρα προμηθειών του παραεμπορίου, συνήθως με λαθραία προϊόντα.

Το πρόβλημα των καταστηματαρχών της περιοχής του κέντρου των Αθηνών είναι μεγάλο, όχι μόνο γιατί οι δρόμοι θυμίζουν τριτοκοσμικό παζάρι, αλλά γιατί υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός σε προϊόντα που συνήθως στα καταστήματα είναι αυθεντικά και στο παραεμπόριο είναι "μαϊμούδες".

Η δημοτική αστυνομία κατ΄ αρχάς έχει την ευθύνη της για την επίλυση του προβλήματος, η αστυνομία και το ΣΔΟΕ είναι οι επόμενοι που πρέπει να παρέμβουν.

Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί εύκολα. Από τη μια μεριά οι κάτοικοι της περιοχής έχουν δικαίωμα να ζουν με ασφάλεια, να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα με ασφάλεια. Από την άλλη μεριά και οι "μαύροι" είναι άνθρωποι. Ζήτησαν μια καλύτερη ζωή, όπως πολλοί Έλληνες εκτός Ελλάδος. Αν δεν δουλέψουν, έστω και παράνομα, προκειμένου να επιβιώσουν θα κάνουν σοβαρότερες παρανομίες.

Την ευθύνη για την επίλυση του προβλήματος την έχει η συντεταγμένη πολιτεία. Αυτή πρέπει να λάβει μέτρα. Αν αφεθεί στους πολίτες να λύσουν το πρόβλημα θα δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Παρατηρείστε τι έγινε στην οδό Ερμού προχθές.

Ρατσιστική επίθεση στην Ερμού



Χθες το μεσημέρι έγιναν επεισόδια στην Ερμού (βλέπε βίντεο πανω δεξιά)... Κάποιοι πήγαν δήθεν να διαμαρτυρηθούν στους μικροπωλητές και τους έλεγαν "ΜΑΦΙΑ".

Εκεί κάπου έφαγε ξύλο ένας παππούς... Όμως ο παππούς δεν ήταν και τόσο αθώος γιατί μόλις έγινε μπάχαλο όρμηξε μέσα να παίξει ξύλο. Ε παππούκο που πας; Αν πας να δώσεις πρέπει να είσαι έτοιμος και να φας....

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




Παρατηρείστε στο βίντεο. Οι πολίτες μπροστά και η δημοτική αστυνομία στα μετώπισθεν!!.
Αυτό είναι το κράτος.

Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_7298.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: