Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Δικό μας το μαχαίρι, δικό μας και το πεπόνι

Σε προηγούμενη ανάρτηση υπήρχε αναφορά για τον καφέ των υπουργών που πληρώνουμε εμείς (εδώ). Το νεότερο που προέκυψε είναι, ότι εκτός απο τα έξοδα παράστασης(μισθό) των βουλευτών υπάρχει και επιδότηση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του γραφείου τους. Οι βουλευτές που ήταν και στην προηγούμενη Βουλή και επιδοτήθηκαν κρατούν τον παλαιό εξοπλισμό και επιδοτούνται για νέο. Η Βουλή θα κάνει διακανονισμό και για χρωστούμενα τηλεφωνικά τέλη προηγουμένων κοινοβουλευτικών περιόδων. Οι ευρωβουλευτές περιλαμβάνονται στη ρύθμιση. Αυτοί που συνταξιοδοτούνται μετά από μια πενταετή θητεία.
Από αυτή τη σύνταξη παραιτήθηκε η Νάνα Μούσχουρη (αφού την πήρε επί πέντε χρόνια), ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σημειωτέον δεν πάτησε ποτέ στην ευρωβουλή.

Κατά τα άλλα περικοπές παντού, στους μισθούς, στις συντάξεις. Στους βουλευτές όσα περικόπηκαν θα τα πάρουν έμμεσα από την πίσω πόρτα. Για τους υπαλλήλους της Βουλής; Όλα καλά. Είναι υπό την προστασία του εκάστου προέδρου της Βουλής και του προεδρείου της. Άλλωστε δικά τους παιδιά είναι.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια ανάρτηση στο Troctiko.

"Να τους χαιρόμαστε!"


"Οι βουλευτές θα μας τρελάνουν: 1.500.000 ευρώ επίδομα για αγορά H/Y!!!
Την ίδια στιγμή που ανακοινώνονται τα νέα οικονομικά μέτρα και οι "απλοί άνθρωποι του μόχθου" καλούνται να πληρώσουν "το μάρμαρο", η Βουλή των Ελλήνων κατά ομόφωνη απόφαση (ΦΕΚ 223 Α) ενέκρινε, εν μέσω κρίσης, πρόγραμμα επιδότησης για όλους...
ανεξαιρέτως, τους βουλευτές και ευρωβουλευτές προκειμένου να αγοράσουν το δικό τους προσωπικό εξοπλισμό πληροφορικής. προκειμένου να αναπτύξουν τις δημόσιες σχέσεις τους μέσω του διαδικτύου με προϊόντα όπως:
Επιτραπέζιους Η/Υ , Laptops, Notebooks, πολυμηχανήματα-εκτυπωτές, Τηλεφωνικό κέντρο, Fax, Λογισμικό αυτοματισμού πολιτικού γραφείου , προγράμματα Η/Υ ,Δορυφορικό δέκτη και ότι άλλο gadget μπορεί να περιλαμβάνει ένα σύγχρονο πολιτικό γραφείο.
Όπως προκύπτει από το επίσημο έγγραφο κάθε βουλευτής επιλέγοντας τον δικό του προμηθευτή , προσκομίζει στο Τμήμα Προμηθειών και Διαχειρίσεως της Βουλή τιμολόγια αγορά έως 5.500 ευρώ έκαστος (αναλόγως με την κατηγορία που ανήκει) και ο προμηθευτής θα. περνάει να εξοφλείται από τη Βουλή των Ελλήνων.
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό των τριακοσίων της βουλής μαζί με τους ευρωβουλευτές πού επίσης δικαιούνται το επίδομα μας δίνει ένα ποσό μεγαλύτερο από 1.500.000 ευρώ.

Με τις υγείες μας, να τους χαιρόμαστε!!!"


Για του λόγου το αληθές να και ο νόμος:

Δεν υπάρχουν σχόλια: