Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ο φασισμός είναι εδώ, χθές, σήμερα

Φασισμός είναι η βίαιη επιβολή απόψεων από μια μειοψηφία. Αυτό έγινε την 21η Απριλίου 1967.
Για τη λογική που επικρατούσε τότε, που η χούντα έγινε καθεστώς με τη βία του στρατού και των όπλων. Μια μειοψηφία προσπάθησε να επιβάλει την ιδεολογία της, την άποψή της για το καλό του λαού, για το καλό των πολιτών, όπως έλεγε. "Αντιστάθηκε" στην επέλαση του κομμουνισμού στην Ελλάδα.

Θα αναφέρω δύο γεγονότα από τα πολλά παρόμοια για συμπεράσματα:

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Εισβολή του ΠΑΜΕ σε τηλεοπτικούς σταθμούς (εδώ)

Τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Πάτρα κατέλαβαν για λίγη ώρα μόλις άρχισαν τα δελτία μέλη του ΠΑΜΕ, με αφορμή την απεργία που έχει προγραμματιστεί Τετάρτη και Πέμπτη. Τα μέλη του ΠΑΜΕ διάβασαν ένα κείμενο με τα αιτήματα και απήυθυναν κάλεσμα για τη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί την Πέμπτη στην πλατεία Γεωργίου.







Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Εμπλοκή στο λιμάνι του Πειραιά από ναυτεργάτες (εδώ)

Εμπλοκή στο λιμάνι του Πειραιά. Μεγάλος αριθμός διαδηλωτών ναυτεργατών εμπόδισε τον απόπλου των προγραμματισμένων για νωρίς το πρωΐ πλοίων για τον Αργοσαρωνικό και τις Κυκλάδες, ανακοινώθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο.




Φταίνε οι επιβάτες των πλοίων για την κατάντια της Ελλάδος να γίνει "ζήτουλας" στο ΔΝΤ και τους καπιταλιστές της Ευρώπης; Αν ήθελαν να κάνουν γνωστές τις απόψεις τους στα ΜΜΕ για να πληροφορήσουν τα λαϊκά στρώματα, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι, όπως εκείνη που την εποχή της χούντας ένας φοιτητής κάηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην Ιταλία.

Αν υποθέσουμε ότι μια κοινωνική ομάδα έχει προβλήματα, όπως οι ενοικιαστές περιπτέρων. Εκείνων που έχει δώσει άδεια άδεια η πολιτεία για τους αναπήρους πολέμου, που δεν πιστεύω να ζει κανένας από αυτούς. Αν ήθελαν να κάνουν γνωστό το πρόβλημά τους, που ήταν να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα τσιγάρα γιατί μειώνονται τα κέρδη τους, και έκαναν ολιγόλεπτη κατάληψη στον 902, τον τηλεοπτικό σταθμό του ΚΚΕ τι θα γινόταν; Δε θα βρισκόταν νοσοκομείο να μεταφέρουν τους καταληψίες, γιατί και οι γιατροί έχουν επίσχεση εργασίας ή απεργούν. Θα είχαμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Με ποια λογική ένα κόμμα που έχει τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας να επιχειρεί δια των οπαδών του να προβάλει τις απόψεις του βίαια; Με ποια λογική ένα κόμμα δια των οπαδών του στερεί το δικαίωμα της εργασίας σε εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα και μερικές φορές στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να επιβάλει τις απόψεις του;

Με αυτά που βλέπουμε σήμερα επιβεβαιώνεται η ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή. "Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο τρελοκομείο". Για τούς νεώτερους που δε γνώρισαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή θα βλέπουν τον ανδριάντα του στη Θεσσαλονίκη. Κοντά στο χώρο που οι παρακρατικοί του σκότωσαν το Γρηγόρη Λαμπράκη.

Να αναφέρω και μια εμπνευσμένη δήλωση του νεώτερου Καραμανλή, του Κώστα Καραμανλή.
"Το σουβλάκι είχε πολύ τζατζίκι".

Αυτό είναι ένα μικρό αφιέρωμα στην σημερινή επέτειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: