Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Κάτι που θυμίζει καφενείο

Καιρό είχα να παρακολουθήσω συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου. Μια συνεδρίαση που φαίνεται, όπως πάντα, ότι έχει μόνο ενδιαφέρον στην αρχή. Στο μέρος των ανακοινώσεων.

Έπειτα, το δημοτικό Συμβούλιο θυμίζει καφενείο. Άλλοι σύμβουλοι βγαίνουν να συνομιλήσουν με πολίτες. Άλλοι φεύγουν χωρίς να ανακοινώνουν στο προεδρείο την αποχώρησή τους. Μένουν και μερικοί στις θέσεις τους. Φτιάχνουν τα γνωστά πηγαδάκια. Δεν ακούν για τα θέματα που συζητούνται. Είναι αμφίβολο αν καταλαβαίνουν. Στο τέλος γίνεται ψηφοφορία. Ο πρόεδρος μετράει τους παρόντες στην αρχή της συνεδρίασης και θεωρεί ότι οι σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης είναι όλοι υπέρ της εισήγησης της δημοτικής αρχής.

Ένας δημοσιογράφος τοπικού τύπου κράταγε μια ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ που απευθυνόταν στον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου. Την έστειλε κάποιος καθηγητής ΤΕΙ. Πρώτη φορά άκουσα το όνομά του. Στην επιστολή αυτή "κατάγγειλε" τον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν του επέτρεψε να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για ένα πόρισμα που περιείχε παράνομες ενέργειες του δημάρχου που σχετιζόντουσαν με τη Δημοτική Αστυνομία. Για μη νόμιμες κλήσεις σε χώρους που δεν είχαν σημανθεί νόμιμα, για κλήσεις που άλλοι πολίτες πλήρωναν το πρόστιμο και άλλοι που δεν το πλήρωναν δεν είχαν καμία επίπτωση, αφού ο δήμος δεν βεβαίωνε τις παραβάσεις σύμφωνα με τον Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας. Ένας από αυτούς είταν και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου. Σύνθημά του "Δεν πληρώνω ... δεν πληρώνω!"
Το πόρισμα έλεγε και για αστυνομικούς της Δημοτικής Αστυνομίας που φόραγαν παράνομα τη στολή και έκοβαν κλήσεις!!

Το σημαντικότερο είναι ότι έλεγε και για αποφάσεις που παίρνονται με μη νόμιμη διαδικασία. Δεν καλούνται ονομαστικά οι σύμβουλοι να ψηφίσουν, σύμφωνα με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ο πρόεδρος μετράει τους συμβούλους της πλειοψηφίας που ήταν στην αρχή της συνεδρίασης.

Δυστυχώς ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με τη στάση του αυτή, αν γίνει γνωστή, θα καθιερώσει ορολογία με την οποία παρόμοιες διαδικασίες να χαρακτηρίζονται ως διαδικασίες "Ποντιακού Δήμου". Όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο καιρό θα ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε πόντιοι.

Όπως μου είπε και ο δημοσιογράφος την ανοιχτή επιστολή πήραν και οι επικεφαλής των παρατάξεων. Δεν έκαναν κανένα σχόλιο. Φαίνεται ότι το κείμενο δεν τάραξε τον ύπνο τους. Ο Ποντιακός Δήμος έχει και "υπνώσα" αντιπολίτευση. Άξιοι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: