Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

€ εξουσία

Αδερφέ Παύλο, ντ’εφτάς

Συνέχεια λες «… εγώ δεν ασχολήθηκα με τα κοινά για να ζήσω από τα κοινά…». Αυτό γυρίζει γύρω στο μυαλό μου καιρό τώρα. Τόσο αξίζει το μέλι της εξουσίας (το νόμιμο εννοώ) που το κυνηγάνε όλοι; Θα πεις δε ρώταγες;
Ρώτησα και έμαθα συνάδελφο εκπαιδευτικό, που είναι και αντιδήμαρχος σε γειτονικό δήμο. Το μέλι είναι γλυκό και πολύ! Ένας δήμαρχος μεγάλου δήμου παίρνει «έξοδα παράστασης» ανάλογα με τους κατοίκους και τα τακτικά έσοδα του Δήμου.


Ετήσια αποζημίωση 52500+20%= 63000 €, δηλ. 5.250 € το μήνα (μικτά) σε δωδεκάμηνη βάση ή 4500 € με τα δώρα.

Και δεν είναι μόνο αυτός. Έχουμε και 5 αντιδημάρχους. Παίρνουν και αυτοί το κάτι τις τους. 2250 € το μήνα. Και επειδή πολλοί συμπατριώτες μας δεν τους ξέρουν να τους θυμίσω:
Χάψας Ελευθέριος
Σεϊτανίδου Αθηνά
Κολετζάκης Νικόλαος
Θεοδωρίδης Ματθαίος
Σαββίδης Σπυρίδων (και από τον άλλο μήνα Μουκάνης Μαρίνος;)

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έξοδα παράστασης 1500 € το μήνα.

Και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, δε λείπει από τα ποσοστά. Παίρνει το 65% των εξόδων παράστασης του δημάρχου, δηλ. περίπου 2925 € το μήνα.

Περίπου όσα παίρνουν και οι αντιδήμαρχοι θα πρέπει να παίρνει και ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ και ίσως και οι πρόεδροι των άλλων δημοτικών επιχειρήσεων.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, που είναι ταυτόχρονα και αντιδήμαρχοι, παίρνουν και τον κανονικό μισθό από τη δημόσια θέση από 1/1/2007 με όλα τα επιδόματα, εκτός από εκείνα που απαιτούν φυσική παρουσία (επίδομα ευθύνης, υπερωριακή απασχόληση κλπ).

Αδερφέ Παύλο, δεν ξέρω γιατί εσένα και τον Πετρόπουλο σας άφησαν έξω από το παιχνίδι. Βέβαια δεν έχετε τα ειδικά προσόντα του Μαθιού να είσαστε και αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Ανώνυμης Εταιρείας, όπως η Δημοτική Επιχείρηση Νεκροταφείου.

Και για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης με τα λεφτά που παίρνουν οι αιρετοί άρχοντες, θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ, γιατί ο μισθός του Διευθυντή κλινικής δεν υπερβαίνει τα 2500 €. Ο καθηγητής ΑΕΙ έχει επίσης ακαθάριστο μισθό, με όλα τα επιδόματα , που δεν υπερβαίνει τις 3000 €.

Εμείς συμπατριώτες αγωνιστήκαμε να πάρουμε τη δημαρχία. Να δούμε καλύτερες μέρες για τον τόπο μας. Τελικά καλύτερες μέρες είδαν οι εκπρόσωποί μας στο Δήμο, όσοι είναι υπάκουοι στον Παναότη.

Ας ξεκουραστούμε τώρα. Να έχουμε δυνάμεις να τους στηρίξουμε την επόμενοι τετραετία. Για το καλό μας!!

(Η ανάρτηση διορθώθηκε σύμφωνα με τα στοιχείο που προκύπτουν από την υπουργική απόφαση και όχι από εσφαλμένες πληροφορίες που είχαμε)

Δεν υπάρχουν σχόλια: