Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Οι Αχαρνές έχουν Δήμαρχο ή Φύλαρχο;

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών της 26/2/2009. Μοναδικό θέμα συζήτησης ο Αχαρναϊκός Αθλητικός Όμιλος.

Οι χειρισμοί του Δήμαρχου μοναδικοί. Έπεισε ένα επιχειρηματία, που δεν είναι κάτοικος Αχαρνών, δεν είναι δημότης Αχαρνών, αλλά αγαπούσε το ποδόσφαιρο, αγαπούσε τον Αχαρναϊκό, να αναλάβει με μερικούς άλλους επιχειρηματίες την επιχορήγηση του Αχαρναϊκού. Ο κ. Σουρτζής δε θέλησε αξιώματα στη διοίκηση, αλλά έβαλε το χέρι στην τσέπη. Επειδή οι άλλοι επιχειρηματίες, μετά τη συμφωνία που έκαναν χάθηκαν. Ο κ. Σουρτζής έβαλε το χέρι βαθιά στην τσέπη και κάλυψε τις υποχρεώσεις μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. Περίπου μια εκατοντάδα χιλιάδες ευρώ. Οι άλλοι της ομάδας θυμήθηκαν την οικονομική κρίση και χάθηκαν.

Ο Δήμαρχος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει το θέμα. Σε μια εμπνευσμένη ομιλία του είπε στους παράγοντες της ομάδας "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα".

Το λόγο έλαβαν μετά ο προπονητής και εκπρόσωπος των παικτών, που είπαν ότι έχουν να πληρωθούν δύο μήνες και οι ποδοσφαιριστές κάνουν αποχή. Έπειτα το λόγο πήρε ο αρχηγός της ομάδος, παλαιοί παίκτες και σύμβουλοι της ομάδας.

Μίλησαν δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας και είπαν γενικότητες . Γενικό συμπέρασμα τέρμα τα λεφτά από το Δήμο.



Μετά πήρε το λόγο ο Θεόφιλος Αφουξενίδης. Στον εμπνευσμένο λόγο του μεταξύ άλλων είπε: «...Το θέμα είναι ότι ο Αχαρναϊκός πρέπει να κινητοποιήσει άλλους δημότες πολύ πλουσιότερους οι οποίοι να μπορούν κάνουν, να μπορούν να δώσουνε. Για εμάς είναι πολύ δύσκολο και για μένα είναι δύσκολο και αντίθετο προς το δημόσιο βίο. Άμα θέλουμε να πάμε και σε άλλα σωματεία μπορούν αυτά να πάνε και Δ΄ Εθνική και Α΄ Εθνική και οπουδήποτε. Εγώ θα φέρω τέσσερα παραδείγματα τρανταχτά, Δόξα Δράμας, Εδεσσαϊκός, Αιγάλεω που ήτανε στην Α΄ Εθνική και τώρα είναι στην Α΄ τοπικό. Λέμε τώρα ότι ο Αχαρναϊκός είναι ιστορικό σωματείο, η Δόξα Δράμας δεν είναι ιστορικό σωματείο; Ο Εδεσσαϊκός δεν είναι ιστορικό σωματείο; Εμείς εκπροσωπούμε ένα Δήμο και ο Εδεσσαϊκός ένα ολόκληρο νομό, μια ολόκληρη γενιά, μια ολόκληρη φυλή. Η Δόξα Δράμας το ίδιο, μια ολόκληρη φυλή. ….»
Να υποθέσω ότι στην Έδεσσα και τη Δράμα ο πληθυσμός στο σύνολό του είναι κάποιας άλλης φυλής; Μήπως είναι πόντιοι και ανήκουν σε άλλη φυλή; Αν είναι έτσι, τότε στη Δράμα στις εκλογές δεν εκλέγεται Δήμαρχος, εκλέγεται Φύλαρχος.
Αγαπητέ Θεόφιλε σε ψηφίσαμε να μας εκπροσωπείς στο δημοτικό συμβούλιο, για να πάει μπροστά ο Δήμος, όχι για να δημιουργείς ποντιακά ανέκδοτα. Σε λίγο στην πλατεία θα ρωτάνε από ποια φυλή είμαστε. Όσοι έχουν ακούσει τον Λιακόπουλο θα νομίσουν ότι οι πόντιοι είναι οι ΕΛ που έφτασαν από το διάστημα. Και μερικοί που γνωρίζουν και ιστορία θα ρωτάνε για το Μιθριδάτη τον πρώτο, την καταγωγή του και τη δημιουργία της σατραπείας του πόντου το 302 π. Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: