Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Υπάρχει σοβαρότητα;

Στις 30/12/2009 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε το πιο παράλογο που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Οι ισολογισμοί των ετών 2005-2009 της ΔΕΝΔΑ ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία με επιφυλάξεις και την εξουσιοδότηση προς τον Δήμαρχο για κάθε νόμιμη ενέργεια για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, όπως γράφτηκε στην εφημερίδα "Αχαρναϊκά Νέα".
Στην εφημερίδα "Νέοι Στόχοι", στο φύλλο της 6/1/2010 υπάρχουν αποσπάσματα από τους ισολογισμούς. Ούτε στα μπακάλικα δεν κράταγαν έτσι τα λογιστικά τους βιβλία.

Στη συνεδρίαση του ΔΗμοτικού ΣΥμβουλίου της 9/10/2008 είχε δηλώσει:
"Και να είστε σίγουροι ότι έχω τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών του Δήμου. Και θα συνεχίσω να τον έχω. Όχι ότι φοβάμαι τους συνεργάτες μου, αλλά ουαί και αλλοίμονο αν ο Δήμαρχος δεν γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι γίνεται σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα ή τα Νομικά Πρόσωπα του δημοσίου ή άλλες Αναπτυξιακές Επιχειρήσεις."

Ο Αναστάσιος Συρινίδης, πρόεδρος της ΔΕΝΔΑ, επί δημαρχίας Στριφτού φέρεται να έχει μεγάλες ευθύνες για την κακοδιαχείριση της επιχείρησης. Έκανε το τρίτο παραταξιακό άλμα και μεταπήδησε στην παράταξη Φωτιάδη. Μπορεί ο κ. Φωτιάδης να μη γνώριζε όσα είχαν γίνει και να τον δέχτηκε υποψήφιο στην παράταξή του. Δεν έχει ευθύνη για αυτό.

Τώρα όμως ξέρει τους ισολογισμούς. Θα του κοινοποίησαν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κάνει κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Και άρχισε τις ενέργειες. Ανάθεσε καθήκοντα αντιδημάρχου στον κ. Συρινίδη!!

Δεν υπάρχει ντροπή;

Δεν υπάρχουν σχόλια: