Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Μεγάλη κουβέντα γίνεται για το ποιος παράγει και ποιος νέμεται το αποτέλεσμα του παραγόμενου πλούτου. Η γραμμή του κόμματος (ένα είναι το κόμμα) ότι η πλουτοκρατία απομυζά τον ιδρώτα του εργάτη. Πολλά γράφονται στο διαδίκτυο για το θέμα αυτό. Μερικοι απαντούν, όπως με την παρακάτω απάντηση:

Σχετικά με την Αλέκα (εδώ)


"Μα πως γίνεται να ταυτίζεται η ρεμούλα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με το ΚΚΕ; Όταν μάλιστα το ΚΚΕ είχε μιλήσει γι'αυτά που γίνοντα τώρα προεκλογικά και χρόνια πριν ακόμα.Είπε την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Για τα λεφτά...
Ο κόσμος δουλεύει και παράγει. Πλούτος...
παράγεται και υπάρχει σε αυτή τη χώρα απλά δεν τον έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι,τον κρατάν οι κρατούντες!

Άρα ποιος είναι λαϊκιστής; Ο Γιωργάκης και το ΠΑΣΟΚ που τρομοκρατούν και φοβίζουν με βρώμικα ψεύδη για να πείσουν τον κόσμο να δεχτεί τα βάρβαρα μέτρα ή η Αλέκα που λέει στον κόσμο να διαλέξει τον δύσκολο δρόμο του ξεσηκωμού,που είναι όμως και ο πιο δίκαιος και ανθρώπινος και ο πιο συμφέρον τελικά;"

Σύντροφε, σε μια ελεύθερη οικονομία μπορεί ο καθένας να γίνει πλουτοκράτης. Και αν δεν μπορεί μόνος του τότε συνενώνει τις δυνάμεις του με τους συντρόφους του, κάνουν εταιρεία, κάνουν συνεταιρισμό και δεν αφήνουν τους πλουτοκράτες να τους πίνουν το αίμα.

Έχεις δει τέτοιες εταιρείες ή συνεταιρισμούς να τους μάθουμε και εμείς;

Να σου δείξω μια τέτοια εταιρεία

Λέγεται "Τυποεκδοτική". Ρώτα την Παπαρήγα σε ποιόν ανήκει. Ρώτα τους εργαζόμενους ποιος τους πίνει τον ιδρώτα. Που πηγαίνει ο παραγόμενος πλούτος; Πηγαίνει στον εργάτη;

Αν αυτός που καρπώνεται την υπεραξία της εργασίας σου χάσει την επιχείρησή του τα χάνει όλα. Ενδεχομένως να πάει και φυλακή. Αν "πέσει έξω" απο κακή διαχείριση ή συγκυρία ποιος χάνει αυτή την περιουσία; Η Παπαρήγα;

Αφήστε τα κλισέ που σας έμαθαν ότι το κράτος είναι ο εχθρός σας, το κεφάλαιο είναι ο εχθρός σας και προσπαθείστε οι ομοϊδεάτες σου να σας δώσει ο λαός την εξουσία να γίνεται κράτος, να γίνετε εξουσία. Να γίνετε σαν την Κίνα, που γίνεται ένα πλούσιο κράτος με φτωχό λαό. Εκεί ποιος καρπώνεται τον ιδρώτα του εργάτη και μετά πόσες γενιές θα γυρίσει σε αυτόν. Θα γυρίσει στον εργάτη, όσο, μετά 70 χρόνια, γύρισε στους εργάτες της Σοβιετικής Ένωσης.

Οι Ρώσοι και οι Πόντιοι που τα γνώρισαν εκεί ζήτησαν τον παράδεισο(;) στην Ελλάδα. Την Ελλάδα της καταπίεσης. Εκεί που η πλουτοκρατεία πίνει το αίμα τους. Συζήτησε με κανένα από αυτούς να μάθεις λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: