Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Αρματολοί και κλέφτες

Είναι γνωστή η κατάσταση που έχει φτάσει η Ελλάδα λόγω κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος. Ο καθένας βάζει το χέρι στο βάζο με το μέλι και γλυκαίνεται όσο μπορεί.

Η καταδίκη του φαινομένου δεν είναι ισόρροπη. Όλοι έχουμε μια τάση να καταδικάζουμε τους πλούσιους. Σύνθημα πάρτε τα από τους πλούσιους κλέφτες. Οι μικροκλέφτες αθώοι. Γιατί τα γράφω αυτά; Για ένα δημοσίευμα:

, posted by ΠΡΕΖΑ TV at 2:09 μμ
«Εκεί που τους χρωστούσαν, τους παίρνουν και το βόδι». Η παροιμία αυτή ταιριάζει «κουτί» σε ό,τι αφορά την κατάσταση που βιώνουν οι πυρόπληκτοι της Ηλείας, μετά την εκ νέου μαζική αποστολή ειδοποιητηρίων από την υπηρεσία του Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με την οποία επιχειρείται να επιστραφεί το έκτακτο βοήθημα των 3.000 ευρώ από πυρόπληκτες οικογένειες, που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές το 2007, και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκτιμά πια ότι δεν το δικαιούνται!

Προφανώς αναφέρεται το δημοσίευμα σε εκείνους που μέσα στο χάος πήραν από το κράτος το έκτακτο βοήθημα των 3.000 € ως πυρόπληκτοι, χωρίς να το δικαιούνται. Κάτοικοι των Αθηνών, που είχαν ενδεχομένως ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι ή μια αποθήκη πήραν το βοήθημα να επιβιώσουν!! Τότε ήταν που εμφανίστηκαν και αθίγγανοι ως πυρόπληκτοι κάτοικοι Ηλείας και πήραν το τριχίλιαρο.

Η αθλιότητα του δημοσιεύματος είναι ότι δεν αναφέρει ότι η επιστροφή δεν ζητείται από τους πραγματικούς πυρόπληκτους, αλλά από εκείνους που το πήραν παράνομα. Αν όλοι κλέβουν τελικά πως θα μείνουν χρήματα να βοηθηθούν οι πυρόπληκτοι που βιώνουν άσχημες καταστάσεις.

Οι αρβανίτες αγωνίστηκαν ως αρματολοί και κλέφτες να απελευθερώσουν την Ελλάδα.
Τι απέμεινε από αυτούς στην Ελλάδα; Αρματολοί Αλβανοί και Έλληνες κλέφτες. Με την καλή έννοια του όρου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: