Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Το νόμιμο και το ηθικό 2

ΜΑΡΑΘΩΝΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1999 με πρωτοβουλία 9 Δήμων της Ανατολικής Αττικής, Μαραθώνα, Νέας Μάκρης, Ραφήνας, Παλλήνης, Γέρακα, Γλυκών Νερών και οι Κοινότητες Πικερμίου και Ανθούσας με κύριο στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή, δηλαδή για μια σωστή χρήση των τοπικών πόρων με παράλληλη επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει οι ίδιοι οι Δήμοι στα Τοπικά Αναπτυξιακά Προγράμματά τους.
Σήμερα η εταιρεία έχει να παρουσιάσει πλούσια δράση σε όλους τους τομείς που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στις διάφορες δράσεις και προγράμματα για τους Δήμους-μέλη δραστηριοποιούνται περίπου 20 στελέχη και ειδικοί συνεργάτες.


Ο Νίκος Ταμπακίδης , φυσικός στο επάγγελμα (πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), έχει διατελέσει τρεις τετραετίες δήμαρχος Αγίων Αναργύρων. Απέτυχε να εκλεγεί στις εκλογικές αναμετρήσεις 2002 και 2006. Έχει ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και το δημόσιο λόγο, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του 1980 διατέλεσε διευθυντής Περιφερειακών Ραδιοσταθμών της ΕΡΤ. Επίσης διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωπος της Κεντρικής ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων στην Εθνική Επιτροπή για την βιώσιμη Ανάπτυξη, στέλεχος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης. Σήμερα είναι μέλος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέλος της Επιτροπής Θεσμών του Συμβουλίου της Ευρώπης και Σύμβουλος Ανάπτυξης στην ΜΑΡΑΘΩΝΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ.
Από το βιογραφικό του συνάγεται το συμπέρασμα ότι είναι ένα αξιόλογο στέλεχος με μεγάλη ελληνική και ευρωπαϊκή εμπειρία σε θέματα ανάπτυξης για την τοπικής αυτοδιοίκησης .

Πέρα των άλλων δραστηριοτήτων διετέλεσε και Σύμβουλος της ΔΕΑΔΑ. Από δημοσιεύματα:
  • Ο Δήμος Αχαρνών συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στη Διεθνή Έκθεση Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Δημοσίου και Κοινωνικού Τομέα, και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων «POLIS 2007», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, από τις 22 έως τις 25 Νοεμβρίου 2007. Στην αποστολή του Δήμου, εκτός από το Δήμαρχο Παναγιώτη Φωτιάδη και τον Πρόεδρο της ΔΕΑΔΑ Παύλο Γεροντίδη, συμμετείχαν ακόμη, ο Αντιπρόεδρος και ο Σύμβουλος της ΔΕΑΔΑ κ.κ. Θεόφιλος Αφουξενίδης και Νίκος Ταμπακίδης αντίστοιχα.
  • Μέσα σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα έγινε η επίδοση των επιταγών σε πυρόπληκτες οικογένειες του Δήμου Διρφύων Ευβοίας από τους εκπροσώπους του Δήμου Αχαρνών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παναγιώτη Φωτιάδη, το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου 2007. Στην αντιπροσωπεία του Δήμου Αχαρνών, εκτός από τον Δήμαρχο, συμμετείχαν και, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Γρηγοριάδης, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Έργων Νίκος Κολετζάκης και Σπύρος Στούρας αντίστοιχα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρήστος Γκίκας και Γιώργος Λέκκας και ο Σύμβουλος της ΔΕΑΔΑ Νίκος Ταμπακίδης.
Η Μαραθώνια Αναπτυξιακή έκανε τη μελέτη για την μετατροπή της ΔΕΑΔΑ σε Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση με ανάθεση από τη ΔΕΑΔΑ της οποίας σύμβουλος ήταν ο κ. Ταμπακίδης. Ο οποίος ήταν ταυτόχρονα και σύμβουλος ανάπτυξης της Μαραθώνιας Αναπτυξιακής. Είναι αυτό που λέει ο λαός «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει».
Δοσοληψίες υπήρχαν και στη Λευκάδα με το Δήμαρχο και τη Μαραθώνια Αναπτυξιακή, δια του κ. Ταμπακίδη φυσικά, αφού υπήρξε και περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
Γεννιέται το ερώτημα. Αυτό που είναι νόμιμο(;) είναι και ηθικό;
Λεπτομέρειες για τα αναφερόμενα:
http://www.inout.gr/showthread.php?t=14441
http://aganargyroi.blogspot.com/2008/03/blog-post_2956.html
http://www.e-lefkas.gr/modules.php?name=News&file=print&sid=2150

Δεν υπάρχουν σχόλια: