Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Απολογισμός Δημοτικής Αρχής 2007 – Τεχνικά έργα


Η δεξαμενή ανάσχεση στην πλατεία Αγίας Τριάδος ήταν έργο σχεδιασμένο από την προηγούμενη δημοτική αρχή, πράγμα το οποίο δεν αναφέρεται στον απολογισμό.

























Στα τεχνικά έργα του Δήμου Αχαρνών το 2007 επιδεικνύονται νέα φωτιστικά στην οδό Αριστοτέλους. Μεγάλο τεχνικό έργο που θέλει προβολή. Ας δούμε όμως τις λεπτομέρειες των προδιαγραφών για τα πεζοδρόμια
Σύμφωνα με τις ειδικές ρυθμίσεις του αρ. 28 του ν. 2831/2000 (τροποποίηση του ΓΟΚ/85) για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες: «….8. Κατά τη διαμόρφωση ή ανακατασκευή των κοινόχρηστων χώρων των οικισμών, που προορίζονται για την κυκλοφορία των πεζών, όπως των πλατειών, των πεζοδρόμων, των πεζοδρομίων, εφόσον το επιτρέπει η μορφολογία του εδάφους, επιβάλλεται να εξασφαλίζεται η δυνατότητα πρόσβασης ατόμων με ειδικές ανάγκες με οδεύσεις πεζών, οδεύσεις τυφλών, κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες) χωρίς αναβαθμούς με κλίση μέχρι 5%, κατάλληλη τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, όπως στεγάστρων, καθιστικών στύλων φωτισμού, κάδων απορριμμάτων και να διαμορφώνεται ποσοστό 5% των χώρων στάθμευσης ή τουλάχιστον ένας για χρήση αναπηρικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που εγκρίνονται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων 'Έργων»

Ένα χαρακτηριστικό για το βάδισμα τυφλών στα πεζοδρόμια είναι η τοποθέτηση ειδικών πλακών (σε χρώμα ώχρας), όπου ορίζεται διάδρομος με ανάγλυφες ευθείες διαγραμμίσεις για βάδισμα σε ευθεία και ανάγλυφα στίγματα που δίνεται σήμα ότι πρέπει ο τυφλός να αλλάξει διεύθυνση. Αυτές τις πλάκες τοποθέτησαν στο πεζοδρόμια στην Αριστοτέλους. Εξυπηρετούν όμως τη σκοπιμότητα για την οποία τοποθετούνται; Αν τις ακολουθήσει ένας τυφλός, τότε θα έχουμε σίγουρα ατύχημα. Παρατηρείστε τις φωτογραφίες από την οδό Αριστοτέλους. Φυσικά για διαβάσεις πεζών που είναι τυφλοί δεν υπάρχει σήμανση με τα ειδικά ηχητικά σήματα.














































Δεν είναι μόνο οι τυφλοί που βαδίζουν στα πεζοδρόμια. Είναι και ΑΜΕΑ με καροτσάκια ή μητέρες με παιδιά που μετακινούν με καροτσάκι. Αυτοί πως θα βαδίσουν στα πεζοδρόμια της οδού Αριστοτέλους που κατασκεύασε ο Δήμος;

Πραγματικά οι δημότες αξίζουν μια καλύτερη πόλη. Ποιός όμως θα την φτιάξει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: