Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Φαίνεται ότι είδαν τον τίτλο του blog και έτρεξαν!!




Μπορεί να χρεώνει κανείς διάφορα στον πρώην Δήμαρχο Σπύρο Στριφτό για τις δραστηριότητες στην τετραετία του στο Δήμο, ένα όμως πρέπει να του αναγνωριστεί. Η έκδοση του βιβλίου «ΑΧΑΡΝΑΙ» της αρχαιολόγου Μαρίας Πλάτωνος-Γιώτα. Σ’ αυτό περιγράφεται η ιστορία των Αχαρνών και των γειτονικών Δήμων. 3000 αντίτυπα τυπώθηκαν και διανεμήθηκαν σε βιβλιοθήκες και φορείς. Έμειναν αρκετά όμως αδιάθετα.


Η νέα Δημοτική αρχή υπό τον κ. Φωτιάδη και το ζεύγους Γεροντίδη-Αφουξενίδη φρόντισε να αξιοποιήσει τα εναπομείναντα βιβλία. Τα τοποθέτησε εκεί που τους αρμόζει (όχι των βιβλίων), απέναντι από τις τουαλέτες(αποχωρητήρια τα λέγαμε παλιότερα).





Θα πει κάποιος γιατί δεν τα τοποθέτησαν στη βιβλιοθήκη του Δήμου. Μήπως υπάρχει.

Δεν πρέπει όμως να τους κακολογούμε. Μέσω της ΚΕΔΑ αγόρασαν αρκετά βιβλία για τη δεκατετράτομη «Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» του καθηγητή Κων. Φωτιάδη (καμία σχέση με το Δήμαρχο). Για τη βιβλιοθήκη του Δήμου προφανώς.
Για να προωθήσουν το έργο αυτό σε όλο τον κόσμο, ενίσχυσαν με 10.000 € τον κ. Κων. Φωτιάδη προκειμένου να βοηθήσουν τη προώθηση του θέματος της γενοκτονίας σε όλο τον κόσμο. Την ίδια στιγμή οι υπάλληλοι της ΚΕΔΑ είναι απλήρωτοι για 3 μήνες. Δεν είναι όμως όλοι πόντιοι. Ο νόμος δεν προβλέπει δυνατότητα επιχορήγησης τέτοιων δραστηριοτήτων από την ΚΕΔΑ. Ο Θεόφιλος όμως δεν καταλαβαίνει από αυτά.
Αν οι ποντιακής καταγωγής άρχοντες ήθελαν να στηρίξουν το πόνημα του κυρίου καθηγητή, ποντιακής καταγωγής και αυτού, θα έπρεπε να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να βοηθήσουν με τον τρόπο αυτό την ενημέρωση όλου του κόσμου. Όχι να διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα όπως νομίζουν, χωρίς να τηρούν τους νόμους, τους οποίους ορκίστηκαν να τηρούν.
Είμαστε και εμείς εδώ. Πολλοί έχουμε την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουμε τέτοια θέματα ειδικά για την ποντιακή κοινότητα ή εθνικά θέματα γενικότερα. Κανείς δεν μας ζήτησε τη βοήθειά μας. Προτιμούν να βάλουν το χέρι τους στο δημόσιο χρήμα. Για το λόγο αυτό είναι επικίνδυνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: