Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Άγνοια διοικητικής πρακτικής;

Για το Τμήμα Μελετών του Δήμου Αχαρνών εστάλησαν φάκελοι στο υπηρεσιακό Συμβούλιο υπαλλήλων ΟΤΑ Αν. Αττικής για υπαλλήλους που είχαν τα προσόντα για τη θέση του προϊσταμένου του Τμήματος Μελετών. Μεταξύ των φακέλων ήταν και οι φάκελοι των , κ. Γεώργιος Χρήστου και Ιωάννης Γάκης. Το υπηρεσιακό Συμβούλιο υπαλλήλων ΟΤΑ Αν. Αττικής, στο οποίο συμμετείχε και ως αιρετός εκπρόσωπος η νεοδιορισμένη προϊσταμένη του Τμήματος Διοίκησης, επέλεξε για τη θέση του προϊσταμένου τον κ. Ι. Γάκη με την 44/27-12-2004 απόφασή του. Ο Δήμαρχος Αχαρνών (κ. ΣΠ. Στριφτός) με την 109/28-1-2005 απόφασή του υλοποίησε την απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και όρισε προϊστάμενο στο Τμήμα Μελετών τον κ. Ι.Γάκη.
Ο κ. Γ. Χρήστου θεώρησε ότι η απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου και στη συνέχεια η πράξη του Δημάρχου δεν κινήθηκαν στα πλαίσια της νομιμότητας και προσέβαλε τις αποφάσεις στο Διοικητικό Εφετείο.
Το εφετείο με την 330/2008 απόφασή του ακύρωσε την 109/26-1-2005 απόφαση του Δημάρχου Αχαρνών «κατά το μέρος που με την πράξη αυτή τοποθετήθηκε ως Προϊστάμενος στο Τμήμα Μελετών του Δήμου Αχαρνών ο Ιωάννης Γάκης κατά παράλειψη του αιτούντος.
Αναπέμπει την υπόθεση στη Διοίκηση για να προβεί σε νέα νόμιμη κρίση του αιτούντος (Γ.Χρήστου), κατά τα αναφερόμενα στο αιτιολογικό».
Η διοικητική πρακτική λέει ότι ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει να κινήσει τη διαδικασία από την αρχή και με νόμιμη κρίση θα έπρεπε να επιλεγεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ο προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών. Είναι φανερό από το σκεπτικό της απόφασης, ότι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο έπρεπε να επιλέξει τον κ. Χρήστου, αφού είχε τα νόμιμα προσόντα, τα οποία υπερτερούσαν του κ. Γάκη. Ο πρώτος ήταν διπλωματούχος μηχανικός του Πολυτεχνείου, ενώ ο δεύτερος πτυχιούχος ΤΕΙ.
Ο κ. Δήμαρχος εισηγήθηκε στη Δημαρχιακή επιτροπή το διορισμό πληρεξούσιου δικηγόρου για άσκηση ενδίκων μέσων του Δήμου κατά του Γεωργίου Χρήστου και της αποφάσεως του Διοικητικού Εφετείου.
Η παράτυπη απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου ταλαιπώρησε τον κ. Χρήσου ηθικά και οικονομικά. Τελικά δικαιώθηκε από τη δικαιοσύνη. Ο κ. Δήμαρχος, με χρήματα του Δήμου όρισε δικηγόρο να υπερασπιστεί τον εκλεκτό του , το δεξί του χέρι, τον κ. Γάκη. Είναι ηθικό; Γιατί αν είναι δίκαιο η δικαιοσύνη είπε την άποψή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: