Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Σας δίνουμε λογαριασμό. Απολογισμός 2007

Ο Δήμος Αχαρνών εξέδωσε ένα καλαίσθητο 16σελιδο με τίτλο «Σας δίνουμε λογαριασμό, Απολογισμός 2007». Επειδή θέλει πολύ συζήτηση για το περιεχόμενο του φυλλαδίου, θα γίνει ανάλυση όσων αναφέρονται επιγραμματικά με κείμενο και εικόνες.
Σε προηγούμενο θέμα παρουσιάστηκε το κενό κτίριο με ενοικιαστήριο που φιλοξένησε πρόσκαιρα μερικά βιβλία, που ονομάστηκε «Βιβλιοθήκη Δήμου Αχαρνών» Το 2007, και για το 2008 που θα γίνει ο επόμενος απολογισμός, από τον πολιτισμό απουσιάζει η βιβλιοθήκη.
Στο φυλλάδιο για τον πολιτισμό αναφέρεται:
Η θετική πρωτοβουλία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής να φιλοξενηθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα του Δήμου σε μουσείο, έγινε δυστυχώς χωρίς να διασφαλιστεί το ενοίκιο του χώρου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι αμφορείς και αγγεία με έξωση…Καλύψαμε ενοίκια σχεδόν 15 μηνών και σήμερα δεν οφείλουμε κανένα μίσθωμα.
Απορία: Αν το 2007 καλύψανε νοίκια 15 μηνών σημαίνει ότι τα 12 νοίκια ήταν για το 2007 και τα 3 πριν το 2007; Έντονα γράμματα στη λέξη καλύψαμε, χωρίς έντονα γράμματα η θετική πρωτοβουλία. Το βάρος στην κάλυψη του ενοικίου και όχι στην στέγαση του αρχαιολογικού μουσείου; Για το κτίριο που στέγαζε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη δεν υπήρχε δυνατότητα κάλυψης του ενοικίου;

Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός νέου αρχαιολογικού μουσείου, που θα αποτελέσει πόλο τουριστικής έλξης και ανάπτυξης στο χώρο του Θολωτού Τάφου.

Ερώτηση: Ένα χρόνο μετά τον απολογισμό για το 2007 έγινε τίποτα για νέο αρχαιολογικό μουσείο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: