Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Καλά έργα. Καλά λόγια.

Με απόφαση της ΚΕΔΑ λειτουργεί στο χώρο εκθέσεων του Δημαρχιακού μεγάρου έκθεση που διοργανώνει το Αρχαιολογικό Τμήμα(ποιού φορέα;) στα πλαίσια της ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου του Τύμβου του Σοφοκλή. Θέμα της έκθεσης «Ο Σοφοκλής του Βαρλάμου» με 48 ακουαρέλες από την εικονογράφηση του βιβλίου Σοφοκλής.


Μια εξαιρετική έκθεση που θα είναι ανοικτή το διάστημα 19 Νοεμβρίου – 10 Δεκεμβρίου 2008. Μπράβο στην ΚΕΔΑ και σε αυτούς που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της έκθεσης.
Και μια μικρόψυχη παρατήρηση. Στην πρόσκληση οι ακουαρέλες δεν είναι από το βιβλίο Σοφοκλής, αλλά από τρίτομη έκδοση των τραγωδιών του Σοφοκλή. Σε επίσημα κείμενα, όπως το προσκλητήριο για την έκθεση, καλό είναι να υπάρχει περισσότερη προσοχή στη διατύπωση του κειμένου. Μικρό το κακό. Και πάλι μπράβο για την έκθεση, που δυστυχώς δε φαίνεται να τιμάται από τους κατοίκους του Δήμου μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά κι όλα ωραία...Μία μικρή παρατήρηση. Η εν λόγω τρίτομη έκδοση των τραγωδιών του Σοφοκλή τιτλοφορείται Σοφοκλής όπως φαίνεται σε στιγμιότυπο του ντοκιμαντέρ που παρακλούθησα στην έκθεση στο οποίο μιλά ο ίδιος ο ζωγράφος...! Σημασία έχει σε ό,τι σχολιάζουμε να είμαστε λίγο προσεκτικοί.Το Αρχαιολογικό τμήμα ανήκει στην Κ.Ε.Δ.Α.! Είναι το τμήμα αυτό που κάνει τα εκπαιδευτικά προγράμματα ΄στον Θλωτό τάφο Αχαρνών!!!! Δεν συμφωνώ με τον Φωτιάδη σε ότι κάνει αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Φιλικά.