Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Όποιος κοροϊδεύει τους άλλους γελοιοποιεί τον εαυτό του

Στην εφημερίδα «Νέος Τύπος» της 17/6/2009 δημοσιεύτηκε άρθρο με το οποίο χαρακτήριζε άκυρη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους πρώην εργαζόμενους και νυν απολυμένους της ΔΕΤΕΔΑ.

Η δημοτική αρχή δεν έλαβε υπόψη της αναφορά που έκανε δημότης, προκειμένου, όπως έγραφε, να μην έχουν προβλήματα όσοι χαρακτηρίστηκαν πλεονάζον προσωπικό. Έστειλε την απόφαση στην Περιφέρεια και ότι ήθελε προκύψει.

Στην ανάρτηση της 13/6/2009 (εδώ) έγραφα μεταξύ των άλλων: " Για να δούμε πόσο σοβαρή είναι η Δημοτική Αρχή για την τακτοποίηση των απολυμένων. Έγινε καμία έρευνα μήπως κάποιος από αυτούς είναι πεθαμένος, μήπως ήταν αργόμισθος και δεν έχει καμία όρεξη να πάει για δουλειά, μήπως κάποιος σε αυτά τα τρία χρόνια έχει διοριστεί κάπου, έχει αποκατασταθεί εργασιακά; Μήπως αν αφαιρούσαν αυτούς, ο αριθμός των πλεοναζόντων θα ήταν μικρότερος με αποτέλεσμα ευκολότερη αποκατάσταση; Αλλά ποιος θα ενδιαφερθεί, ο Δήμαρχος ;"

Την προηγούμενη Κυριακή ήμουν στην Πλατεία δίπλα σε μια παρέα πρώην δημοτικών συμβούλων που σχολίαζαν την ονομαστική κατάσταση των απολυμένων που χαρακτηρίστηκαν πλεονάζον προσωπικό. Εκεί ακούστηκαν ονόματα υπαλλήλων, διευθυντών και άλλων, που στις καταστάσεις ήταν τα ονόματα των παιδιών τους. Για κάποιο που έχει ταβέρνα και δεν πηγαίνει καλά και θέλει να γίνει δημόσιος υπάλληλος. Για πρώην δημοτικό σύμβουλο που στην κατάσταση ήταν τα δύό του παιδιά, για άλλο που στην κατάσταση υπάρχουν τα ονόματα με τις δύο κόρες του, και άλλα που δεν μπόρεσα να συγκρατήσω.

Αυτά μου κίνησαν την περιέργεια και προσπάθησα να μάθω λεπτομέρειες. Και αυτά που έμαθα θέλουν όχι σχολιασμό, αλλά κατακραυγή, για τους πρώην και για τους νυν. Στους οικοδόμους υπάρχει ένας που προσλήφθηκε το 2004 σε ηλικία 67 ετών!!. Σήμερα είναι 72 ετών!! Χαρακτηρισμένος ως πλεονάζον προσωπικό εστάλη στη Περιφέρεια να διοριστεί!! Στις καταστάσεις που διαβάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο κανένας δεν είδε την ηλικία του;

Άλλος γεννήθηκε το 1936 και προσλήφθηκε το 2005 δηλ. 69 ετών οικοδόμος. Σήμερα 73 ετών!! Χαρακτηρισμένος ως πλεονάζον προσωπικό εστάλη στη Περιφέρεια να διοριστεί!!

Άλλος γεννήθηκε το 1942 και προσλήφθηκε το 2005 δηλ. 63 ετών οικοδόμος. Σήμερα 67 ετών!! Χαρακτηρισμένος ως πλεονάζον προσωπικό εστάλη στη Περιφέρεια να διοριστεί!!

Άλλος γεννήθηκε το 1946 και προσλήφθηκε το 2005 δηλ. 59 ετών οικοδόμος. Σήμερα 63 ετών!! Χαρακτηρισμένος ως πλεονάζον προσωπικό εστάλη στη Περιφέρεια να διοριστεί!!

Άλλοι 9 οικοδόμοι στην κατάσταση είναι άνω των 55 ετών. Οι οικοδόμοι ανήκουν στα βαρέα επαγγέλματα και συνταξιοδοτούνται στα 55.

Στους υπαλλήλους γραφείου υπάρχει κάποιος στην ειδικότητα Υπάλληλος Γραφείου γεννηθείς το 1945, δηλ. σήμερα 64 ετών!! Αν διοριστεί ταυτόχρονα με το διορισμό πρέπει να γίνει και η συνταξιοδότηση!!

Στους Οδηγούς – Συντηρητές κλπ υπάρχει οδηγός φορτηγού γεννηθείς το 1941. Προσλήφθηκε το 2004, σε ηλικία 63 ετών. Σήμερα είναι 68 ετών!! Άλλος γεννήθηκε το 1949. Σήμερα είναι 60 ετών. Κατάλληλη ηλικία για πρόσληψη στο δημόσιο!! Και αυτοί στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα με συνταξιοδότηση σήμερα στα 56.

Αυτά αν τα διαβάσουν στην περιφέρεια τι γνώμη θα σχηματίσουν για τον τρόπο προσλήψεων και για την ποιότητα του χαρακτηρισμένου προσωπικού ως πλεονάζον;

Διατυπώνω ξανά την απορία μου. Αφού αποφάσισε τελικά η διοίκηση να χαρακτηρίσει ως πλεονάζον προσωπικό τους πρώην εργαζόμενους, γιατί δεν έκανε εκκαθάριση στις καταστάσεις από εκείνους που σήμερα δεν έχουν δυνατότητα διορισμού ή από εκείνους που για κάποιο λόγο δεν επιθυμούσαν τον διορισμό τους; Μήπως κάποιοι από αυτούς είχαν κάνει αίτηση για διορισμό σε προκήρυξη που έχει κάνει ο Δήμος και θα έπρεπε να μη σταλούν τα ονόματά τους για διορισμό;

Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα. Η δημοτική αρχή ήθελε να ξεφορτωθεί τους πρώην εργαζόμενους της ΔΕΤΕΔΑ με εύσχημο τρόπο, λόγω της υφιστάμενης πίεσης. Δεν κατάλαβε όμως ότι με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα έγινε ρεζίλι η ίδια και δημιούργησε προβλήματα σε εκείνους που έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα τακτοποιηθούν; Γιατί οι υποσχέσεις των Υφυπουργών του Υπολοίπου Αττικής δύσκολα θα ικανοποιήσουν την προσδοκία των απολυμένων μέσα σε ένα εξάμηνο, αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για προσφυγή σε εκλογές.

Μια άλλη απορία που έχω είναι γιατί η δημοτική αρχή δε φρόντισε να παρέμβει σε εργολάβους που εκτελούν δημοτικά έργα, όπως στην κατασκευή πεζοδρομίων προϋπολογισμού 800.000 € περίπου, να χρησιμοποιήσουν ως εργατικό προσωπικό οικοδόμους μερικούς από τους πρώην εργαζόμενους στην ΔΕΤΕΔΑ; Η ΚΕΔΑ δεν έχει στους σκοπούς της την προώθηση στην απασχόληση δημοτών. Έκανε καμία ενέργεια στον ένα χρόνο της λειτουργίας της για εργασιακή τακτοποίηση των πρώην εργαζόμενων στην ΔΕΤΕΔΑ;

Και κάτι για την προηγούμενη δημοτική αρχή. Τόση ήταν η αγάπη της για την τρίτη ηλικία, που φρόντιζαν, αρκετοί αντί να πηγαίνουν στο ΚΑΠΗ να οδηγούν φορτηγά ή να ασκούν το επάγγελμα του οικοδόμου; Η μήπως δεν οδηγούσαν φορτηγά και δεν ασκούσαν το επάγγελμα του οικοδόμου; Μήπως κάποιοι έπαιρναν ταυτόχρονα και τη σύνταξή τους;

Και ένα τελευταίο. Γιατί δε διαβάστηκαν τα ονόματα πρώην εργαζομένων από τις καταστάσεις, ένα από κάθε κατηγορία; Με την απορία θα μείνω.

Τελικά αποκαλύφτηκαν οι αθλιότητες της προηγούμενης δημοτικής αρχής και η ανικανότητα της παρούσας. Ο καθρέφτης μας και οι δύο. Να τους χαιρόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: