Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Ο νόμος 3463/2006 είναι ο βασικός νόμος που διέπει την τοπική αυτοδιοίκηση αναφέρεται στην τοπική δημοκρατία στα άρθρα 214 και 215. Στα άρθρα αυτά περιγράφεται ο τρόπος συμμετοχή των δημοτών στις τοπικές υποθέσεις και σε αναφορές και προτάσεις πληροφόρησης δημοτών και κατοίκων.

Το άρθρο 217 αναφέρεται στον Απολογισμό πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής. Ειδικότερα:
1. Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.
2. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γίνεται μέχρι τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες με κάθε πρόσφορο τρόπο. Σε αυτήν καλούνται οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της πόλης.

Υπακούοντας στις επιταγές του νόμου ο Δήμος Αχαρνών καλεί τους δημότες να απολογηθεί ενώπιον τους η Δημοτική Αρχή για τα πεπραγμένα του έτους 2008.


Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. Να ακούσουμε. Να κρίνουμε. Να σχηματίσουμε άποψη για το σήμερα και το αύριο. Να δούμε αν η παρούσα δημοτική αρχή και ειδικότερα ο Δήμαρχος οδηγούν τον τόπο σε ένα καλύτερο αύριο. Να δούμε τις θέσεις παίρνουν οι επίδοξοι διάδοχοί του για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: