Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Πράσινη Ανάπτυξη

Η εφημερίδα «Δυτική Όχθη», είχε φωτορεπορτάζ για τη επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Πάρνηθα. Γράφει: «Ο κ. Παπανδρέου επέλεξε την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος για να επισκεφτεί τα καμένα της Πάρνηθας, με στόχο να δώσει το στίγμα και τη θέση του ΠΑΣΟΚ για το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη, αλλά και να καταγγείλει την κυβερνητική αδιαφορία, όπως τόνισε, για την εγκατάλειψη, την έλλειψη σχεδιασμού και την πελατειακή διαχείριση αυτής της μεγάλης ζώνης οξυγόνου στην Αττική»

Στις 8 φωτογραφίες που συνοδεύουν το ρεπορτάζ ο κ. Παπανδρέου είναι στις 3. Είναι το «τιμώμενο» πρόσωπο. Στις άλλες 5 Δήμαρχος, πρώην Δήμαρχος, πολιτευτές και πολιτικάντηδες. Έκαναν όλοι αυτοί, από τότε που κάηκε η Πάρνηθα, κάτι για την αναδάσωση και την προστασία της;

Ο κ. Φωτιάδης δήλωσε (κατά την εφημερίδα): «Ο Δήμος Αχαρνών ζητάει (από ποιόν) να γίνουν άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση του τοπίου, για την προστασία του Εθνικού Δρυμού και παράλληλα να εφαρμοστεί ο στρατηγικός σχεδιασμός, που έχει καταθέσει ο Δήμος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος (πότε δημιουργήθηκε αυτό, μήπως εννοεί το ΥΠΕΧΩΔΕ), σχετικά με την αποχέτευση των ομβρίων υδάτων. Παράλληλα αναφέρθηκε στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος για την προστασία του δάσους και την ενίσχυση του τομέα Πολιτικής Προστασίας και τα νέα οχήματα που διαθέτει στο στόλο του καθώς, επίσης στην απουσία του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, από κάθε δράση και πρωτοβουλία.»

Δεν μπορώ. Θα σχολιάσω την εμπνευσμένη δήλωση του κ. Φωτιάδη. Μήπως αυτός και όλοι οι άλλοι, πλην του βουλευτή Ντίνου Βρεττού (άντε να βάλω και τον κ. Κασσαβό ως περιβαλλοντολόγο), συνδέουν την πράσινη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο κ. Παπανδρέου με την «πρασινάδα», το δάσος και τη χλόη; Αν δεν ξέρουν τι εννοεί ο κ. Παπανδρέου για την πράσινη ανάπτυξη, ας διαβάσουν την ομιλία του στο Ζάππειο στις 5/3/2009 (εδώ).

Ζητάει ο κ. Φωτιάδης την προστασία του Εθνικού Δρυμού και το στρατηγικό σχεδιασμό για τα όμβρια ύδατα. Το τελευταίο σχετίζεται με τον Εθνικό Δρυμό και την προστασία του ή για την προστασία του Δήμου από τα όμβρια ύδατα, λόγω του καμένου δάσους; Ποιος ξέρει; Εξήγηση στους αναγνώστες μπορεί να δώσει ή ο κ. Δήμαρχος ή ο συντάκτης του άρθρου.

Ο κ Δήμαρχος αναφέρθηκε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος για την προστασία του δάσους και την ενίσχυση του τομέα Πολιτικής Προστασίας και τα νέα οχήματα που διαθέτει στο στόλο του. Σε προσεχή ανάρτηση θα δούμε το θέμα της Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο μας και τότε ίσως γελάσει κάθε πικραμένος.

Τα προηγούμενα χρόνια γιορτάστηκε πάλι η ημέρα του περιβάλλοντος. Δεν επισκέφτηκε ο κ. Παπανδρέου την καμένη Πάρνηθα. Το έκανε φέτος στο πλαίσιο των προεκλογικών κινήσεων για λόγους επικοινωνιακούς. Με τους παρατρεχάμενους να συνωστίζονται δίπλα για το φωτογραφικό πλάνο. Φωτογραφίες που θα δούμε τον επόμενο Οκτώβριο στις προεκλογικές συγκεντρώσεις και τα προεκλογικά φυλλάδια. Λέγεται ότι τον κ. Παπανδρέου έφερε ο κ. Φωτιάδης!!!. Αν είναι έτσι πως δεν τον πήγε στην δενδροφύτευση που έγινε στη δασική έκταση έξω από το σπίτι του την ημέρα της Παγκόσμιας Ημέρας της Δασοπονίας;(εδώ)

Την ίδια προεκλογική περίοδο την Πυροσβεστική Υπηρεσία επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής. Σε δηλώσεις μετά την επίσκεψη είπε ότι όλοι έχουν προετοιμαστεί να αντιμετωπίσουν τις φωτιές. Μετά λίγες μέρες κάηκε ο Υμηττός. Περίμεναν τις βροχές που δεν ήρθαν. Φήμες λένε ότι ένας ινδιάνος μάγος-βροχοποιός, που τον είχαν καλέσει, ασθένησε από τη γρίπη των αγριοχοίρων και δεν πρόλαβε να έρθει. Έτσι μείναμε χωρίς βροχές, χωρίς ελικόπτερα. Και η ειρωνεία, μόλις έγινε η ενοικίαση των πρώτων ελικοπτέρων εμφανίστηκαν και οι βροχές. Άτυχη αυτή η κυβέρνηση. Άτυχος και ο τόπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: