Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Πολιτική Προστασία

Την Παρασκευή 19/6/2009 κατά τις 8:00 μμ έκανα μια βόλτα προς τη Μόλα. Εκεί συνάντησα στο πυροφυλάκιο τρία άτομα, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, ασύρματο, κιάλια και εξοπλισμό για διανυκτέρευση. Ρώτησα αν είναι υπάλληλοι του Δασαρχείου. Η απάντηση ήταν ότι είναι εθελοντές της Ε.ΔΑΣ.Α (Εθελοντές Δασοπροστασίας Αττικής). Η βάρδια αυτή ήταν από δημότες Νέας Φιλαδέλφειας, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα για το ρόλο αυτό. Η πυροφύλαξη γίνεται από εθελοντές της Ε.ΔΑΣ.Α σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δασαρχείο της Πάρνηθας, και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

Υπάρχουν εθελοντές από τα Δήμο μας να φυλάξουν την Πάρνηθα;

Στην εφημερίδα «Νέος Τύπος» της 4/5/2009 υπάρχει άρθρο «Στην τελική ευθεία ο Σταθμός Πολιτικής Προστασίας». Ο χώρος θα περιέχει τα γραφεία που θα φιλοξενήσουν 13 υπαλλήλους. Τα οχήματα πολιτικής προστασίας είναι: 3 μικρά πυροσβεστικά που προέρχονται από δωρεές του ΥΠΕΣ, της τράπεζας Eurobank και του Καζίνο της Πάρνηθας, ένα εκχιονιστικό δωρεάς του Ομίλου Βερόπουλου και ένα τζιπ.
Επικεφαλής: Χαράλαμπος Ορφανίδης. Σήμερα, όπως και στο παρελθόν, είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου του κ. Δημάρχου. Προφανώς κανένας από τους άλλους υπαλλήλους δεν έχει περισσότερα προσόντα από τον επικεφαλής της υπηρεσίας.

Έτσι αξιολογεί την Πολιτική Προστασία ο Δήμαρχος Αχαρνών. Έχει γνώση των υποχρεώσεων που έχει για την Πολιτική Προστασία των πολιτών;

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε σε μερικούς Δήμους την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού για πυροφύλακες. Ο Δήμος Αχαρνών που ήταν;
Πυροφύλακες - Ναυαγοσώστες (εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: