Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Περίεργα πράγματα

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο Δήμο Αχαρνών. Η αριστερή φωτογραφία τραβήχτηκε στις 17/7/2009. Ένα φορτηγό αυτοκίνητο με προέλευση Γερμανίας και πινακίδα ΜΕ… (Μηχάνημα Έργων) ήταν σταθμευμένο στο προαύλιο του Δημαρχείου. Φέρει το σήμα του Δήμου και επιγραφή Δήμος Αχαρνών. Με μεγαλύτερα γράμματα υπάρχει η επιγραφή Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αχαρνών. Είναι φανερό ότι για να βγει άδεια κυκλοφορίας του οχήματος πρέπει να είναι ιδιοκτησία της εταιρείας (ΚΕΔΑ).

Στις 7/8/2009 δημοσιεύτηκε η απόφαση του δικαστηρίου που απέρριψε την αίτηση αναστολής πτώχευσης της ΚΕΔΑ και η ΚΕΔΑ βρίσκεται υπό το καθεστώς πτώχευσης.

Σύμφωνα με το άρθρο 7 του πτωχευτικού νόμου 3588/2007 με την απόρριψη της αίτησης αναστολής πτώχευσης το πτωχευτικό δικαστήριο διορίζει εισηγητή δικαστή και σύνδικο της πτώχευσης και διατάσσει τη σφράγιση της πτωχευτικής περιουσίας. Με τον τρόπο αυτό απαγορεύεται η μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.














Σήμερα το αυτοκίνητο βρίσκεται στο προαύλιο του Δημαρχείου, απέναντι από τη θέση που ήταν σταθμευμένο το καλοκαίρι(δεξιά φωτογραφία). Στη θέση της επιγραφής «Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αχαρνών» υπάρχει η επιγραφή «Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού & Εκπαίδευσης».

Υπάρχουν κάποιες απορίες με το αυτοκίνητο:
  • Μεταβιβάστηκε περιουσιακό στοιχείο της Κ.Ε.Δ.Α. στην Κ.Ε.Π.Ε.Δ.Α. ; Αν έγινε αυτό υπάρχουν ποινικές ευθύνες.
  • Διατηρείται ως περιουσιακό στοιχείο της Κ.Ε.Δ.Α.; Πως φέρει επιγραφή άλλης επιχείρησης;
  • Ποιος είναι ο ρόλος του αυτοκινήτου ως Μηχάνημα Έργων για μια επιχείρηση Πολιτισμού & Εκπαίδευσης;
Θα απαντήσει κανείς; Μήπως το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται ως κινητή διαφήμιση της φίρμας της εταιρείας; Ο καιρός θα το δείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: