Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι

Στο καφενείο στην Πλατεία (μία είναι η πλατεία) άκουσα περιγραφή για στιγμιότυπα που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24/9/2009 και σας τα μεταφέρω, με την επιφύλαξη ότι έγιναν έτσι.

Έλεγε ο αυτόπτης μάρτυρας ότι ήταν μαζεμένος κόσμος στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με φανερή αγανάκτηση. Σε κάποια στιγμή στη διαδικασία των ανακοινώσεων κάποιος ζήτησε το λόγο από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτός δε θέλησε να τον δώσει και τότε κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν. Τελικά αναγκάστηκε να δώσει το λόγο σε κάποιο που έλεγε ότι ήταν νονός του νεαρού που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην περιοχή της Λεωφόρου Αγ. Διονυσίου. Είπε ότι έχουν γίνει παραστάσεις στο Δήμο και ο Δήμαρχος δεν έχει κάνει τίποτα για να μη γίνουν νέα ατυχήματα. Μίλησε και ένας άλλος κάτοικος και είπε ότι όταν βγαίνουν τα παιδιά του από το σπίτι δεν ξέρει αν θα γυρίσουν ζωντανά. Μίλησε και η μητέρα του άτυχου νεαρού που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Αγ. Διονυσίου.

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Δήμαρχος και είπε ότι έχει επιληφθεί του θέματος και προσπάθησε να βρει ποιος χάραξε και κατασκεύασε το δρόμο, που ίσως έχει αρνητική κλίση στη στροφή. Τελικά δε βρέθηκε ποιος έκανε αυτόν τον κεντρικό δρόμο!!. Κάποιος αόρατος πήρε μια εργολαβία και κατασκεύασε το δρόμο, μέσα στις Αχαρνές!!

Είπε ο Δήμαρχος ότι θα ανατεθεί εργολαβία για την μελέτη του δρόμου. Οι κάτοικοι έβαλαν τις φωνές και είπαν ότι αυτό είναι κοροϊδία και θα κρατήσει χρόνο. Ζήτησαν άμεσα μέτρα. Άλλοι είπαν ότι πρέπει να αποκλειστεί ο δρόμος να μη γίνουν άλλα ατυχήματα, να μπουν σαμαράκια να ελαττώνουν την ταχύτητα οι οδηγοί. Ένας άλλος είπε ότι θα σκάψει το δρόμο!! Ο Δήμαρχος είπε ότι θα βάλει τη Δημοτική Αστυνομία στο επίμαχο σημείο του δρόμου, για φύλαξη!! Εκεί κάποιοι από τους παριστάμενους ρώτησαν αν η Δημοτική Αστυνομία θα είναι εκεί μέρα-νύχτα. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι αυτό δεν γίνεται.
Ακούστηκαν και άλλα πολλά. Ότι τα παιδιά πέφτουν με τα αυτοκίνητα πάνω στις κολόνες σκοτώνονται και ότι δεν υπάρχει ασφάλεια!!

Κάπως έτσι ήταν η διήγηση. Μου κίνησε την περιέργεια και πήγα στο σημείο που έγιναν τα ατυχήματα. Υπάρχει πράγματι μια στροφή χωρίς ορατότητα μετά τα φανάρια, εκεί που έγιναν τα ατυχήματα, όπως μαρτυρούν τα εκκλησάκια στη μνήμη των θυμάτων. Η Αγ. Διονυσίου έχει στενά πεζοδρόμια με δέντρα στη μέση και μικρούς διαδρόμους για να κινηθούν οι πολίτες. Μερικοί αναγκάζονται να κινούνται πάνω στο δρόμο.

Έχω μια απορία, δε σκέφτηκε κανείς από τη Δημοτική Αρχή και τους δημότες να συζητήσουν για την κατασκευή προστατευτικής μπάρας στο επικίνδυνο μέρος του δρόμου; Πρέπει να γίνει μελέτη από μελετητικό γραφείο; Δεν υπάρχει Τεχνική Υπηρεσία με μηχανικούς στο Δήμο;

Και ένα τελευταίο. Η Αγ. Διονυσίου είναι ένας δρόμος που κυρίως κινούνται οι κάτοικοι της περιοχής. Τα ατυχήματα τα προκαλούν κυρίως οι κάτοικοι της περιοχής. Δε σκέφτηκε ο κ. Δήμαρχος να πει στους διαμαρτυρόμενους: «Εσείς κινείστε στο δρόμο που έχει πινακίδα με όριο ταχύτητας τα 40 χιλιόμετρα την ώρα. Εσείς και τα νεαρά άτομα της περιοχής σας που οδηγούν αυτοκίνητα είναι οι επόμενοι δολοφόνοι. Αυτοί πρέπει να συνετιστούν, γιατί τα επόμενα θύματα θα είσαστε εσείς και τα παιδιά σας. Και τέλος καμία κολόνα δεν πήγε να πέσει στα αυτοκίνητα των παιδιών σας. Αν είχα φωνή οι κολόνες αυτές θα είχαν διαμαρτυρηθεί».

Αυτά. Τι άλλο να γράψω, τι να πω. Ακούει κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: