Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Ενός κακού μύρια έπονται

Μετά από αναφορά δημότη επεβλήθη στο Δήμο Αχαρνών πρόστιμο 5.000 € για παράνομη επέκταση νεκροταφείου και 5.000 € για απόρριψη μπαζών στο χώρο έξω από το νεκροταφείο . Ο Δήμαρχος αποφάσισε να μεταφέρει το χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων του Δήμου σε άλλη θέση για να επεκτείνει το νεκροταφείο. Φυσικά παράνομα. Τα μπάζα από την περιοχή έξω από το νεκροταφείο ανέλαβε να καθαρίσει ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Νεκροταφείου κ. Σπ. Σαββίδης. Σε άρθρο τοπικής εφημερίδας δημοσιεύτηκε δέσμευση του κ. Σαββίδη ότι η περιοχή θα καθαρίσει μέχρι 10/7/2009.

Πράγματι τα μπάζα μετακινήθηκαν σε άλλη περιοχή και τελικά μαζεύτηκαν. Και άρχισε να κτίζεται μάντρα για την περίφραξη του χώρου. Χωρίς οικοδομική άδεια. Άλλωστε ο ανώτατος άρχοντας ήταν κύριος του χώρου και είχε την εξουσία να κάνει της διαδικασίες για έκδοση αδείας και πριν πάρει την άδεια να προχωρήσει στην κατασκευή της.


Έτσι ο κλήρος έπεσε στον κ. Σαββίδη να επιβλέπει των εργασιών, ενώ αρμόδιος ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων.
Τελικά φαίνεται ότι έγινε καταγγελία στην πολεοδομία και η αστυνομία συνέλαβε σήμερα και οδήγησε στο αυτόφωρο τον κ. Σαββίδη. Μάλλον για παράνομη εκτέλεση οικοδομικών εργασιών. Δε γνωρίζω αν μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα ιδιοκτησίας του Δημάρχου. Ειρωνεία της τύχης θα ήταν να συνελάμβαναν το Δήμαρχο και να τον οδηγούσαν στο αστυνομικό τμήμα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: