Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Απολογισμός 2008 Τέταρτος άξονας Τομέας Υπηρεσιών του Δήμου

Ο κ. Δήμαρχος είπε: «Εξελίχθηκαν οι νέα βάσεις που θέσαμε το 2007, ώστε να λειτουργούμε στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.» (πατήστε εδώ)

Αυτή είναι η ηλεκτρονική πύλη του Δήμου Αχαρνών. Οι νέες βάσεις που έθεσε ο κ. Δήμαρχος είναι η φωτογραφία του και ο χαιρετισμός του. Πέραν αυτού ουδέν.

Ο κ. Δήμαρχος είπε: «Το Δημοτικό Συμβούλιο το 2008 συνεδρίασε 41 φορές και ελήφθησαν 911 αποφάσεις.» Δεν είπε πόσες από τις αποφάσεις αυτές ήταν σύννομες. Και δεν αναφέρθηκε κανένας δημοτικός σύμβουλος για τον τρόπο που παίρνονται οι αποφάσεις. Για το αν τηρείται ο κανονισμός που ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αν οι εισηγητές των αποφάσεων γνωρίζουν λεπτομέρειες. Αν γνωρίζουν τι ψηφίζουν.
Για παράδειγμα, στις 9/4/2009 ψηφίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας του νεκροταφείου. Ο εισηγητής κ. Κολετζάκης πρότεινε αλλαγές στα τέλη χρήσης του νεκροταφείου, δηλ. τροποποίηση του άρθρου 17 του κανονισμού λειτουργίας . Η παράταξη του κ. Δημάρχου ήταν υπέρ της εισήγησης, ενώ οι άλλες παρατάξεις καταψήφισαν το άρθρο 17 ή ψήφισαν λευκό. Τελικά η απόφαση του Δ.Σ. λέει "Η Τήρηση του κανονισμού λειτουργίας του νεκροταφείου καθώς και η διαχείριση του ανατίθεται στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΕΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ (Δ.ΕΝ.Ν.Ν.Δ.Α.)και αναθέτει στο Δήμαρχο τις ενέργειες."

Τέτοια επιχείρηση δεν υπάρχει στο Δήμο Αχαρνών. Υπάρχει η Δ.Ε.Ν.Δ.Α. Είναι σαν να μπερδεύουν το ΠΑΣΟΚ με τον ΠΑΟΚ. Το Δήμο Αχαρνών με το Δήμο Αρχανών.

Στο άρθρο 254 του Ν. 3463/06 για τις δραστηριότητες των δημοτικών επιχειρήσεων, εξαιρεί από αυτές τη λειτουργία των νεκροταφείων.

Όταν το δημοτικό Συμβούλιο ψηφίζει ομόφωνα την έκθεση του ΣΟΛ του 2007 για την ΔΕΑΔΑ που περιγράφει, ότι οι ορκωτοί λογιστές στη σελίδα 85 του πορίσματος γράφουν για αντιμετώπιση ζημίας 556.321,96 € που αφορά «Χρηματικές διευκολύνσεις» προς την Π.Α.Ε. Αχαρναϊκός που ενδέχεται να προκύψει από την μη είσπραξη της απαίτησης, δεν θυμήθηκαν τη δήλωση του κ. Δημάρχου : «.(Δήλωση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9/10/2008Και να είστε σίγουροι ότι έχω τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών του Δήμου. Και θα συνεχίσω να τον έχω. Όχι ότι φοβάμαι τους συνεργάτες μου, αλλά ουαί και αλλοίμονο αν ο Δήμαρχος δεν γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι γίνεται σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα ή τα Νομικά Πρόσωπα του δημοσίου ή άλλες Αναπτυξιακές Επιχειρήσεις(Δήλωση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9/10/2008)». Δεν άκουσαν τα λόγια του Δημάρχου στον απολογισμό; Να τους τα θυμίσω. : «Στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου υπάρχουν νόμοι και προβλεπόμενες διαδικασίες, διαφορετικά καταλύεται κάθε έννοια νομιμότητας. Διότι οτιδήποτε συμβαίνει εκτός του νομικού πλαισίου δεν είναι παράτυπο, αλλά παράνομο. Και η παρανομία δεν μπορεί να θεωρηθεί παράλειψη, αλλά ποινικό αδίκημα. Επομένως ένας είναι ο σωστός και δίκαιος δρόμος αυτός της δικαιοσύνης.» Θα κάνουν κάτι τώρα;
Δεν έχει σημασία πόσες συνεδριάσεις έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο και πόσες αποφάσεις πήρε, αλλά πόσες από αυτές ήταν για το καλό του τόπου και ήταν στα πλαίσια του νόμου. Γιατί στο απολογισμό του κάθε δημοτικός σύμβουλος θα μπορούσε να έχει πει σε πόσες συνεδριάσεις έχει πάρει, αλλά και σε πόσες η ψήφος του ήταν σύμφωνη με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: