Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Τα blogs υπό διωγμό;

________________________________________________________________
Λίγο "μπαγιάτικο", αλλά επίκαιρο, γιατί κάτι μαγειρεύει η κυβέρνηση. Η εξουσία ποτέ δεν αγάπησε την ελεύθερη γνώμη, η οποία σε καθεστώς ασύδοτης ελευθερίας γίνεται επικίνδυνη. Αυτή είναι προτιμότερη, παρά η φίμωση της ελεύθερης γνώμης. Η νόμοι πρέπει να προστατεύουν την τιμή και την υπόληψη του πολίτη και πρέπει να φτάνουν μέχρι το σημείο που δεν καταστρατηγείται η ελευθερία της έκφρασης.

Η πραγματικά ελεύθερη γνώμη, όταν διατυπώνεται, πρέπει να σέβεται την προσωπικότητα των άλλων ατόμων. Αν δεν το κάνει, τότε το πρόβλημα θα το λύνει η δικαιοσύνη.

Πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει με την ανωνυμία των blogs. Με αυτά που γράφουν οι διαχειριστές του blog, και τα σχόλια που δημοσιεύουν ανώνυμα οι σχολιαστές της ανάρτησης. Υπάρχουν όμως δυνατότητες ελέγχων και των σχολίων και των αναρτήσεων. Καθένας που γίνεται αναφορά του σε ανάρτηση, μπορεί να διαψεύσει κάθε γεγονός, όπως γίνεται στον έντυπο τύπο. Και ο διαχειριστής του blog έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την ποιότητα των σχολίων.
Τα Blogs, από ημερολόγιο, που ο διαχειριστής του καταγράφει γεγονότα και τις σκέψεις του, έγινε εμπορικό μέσο, με πληρωμένες διαφημίσεις. Έγινε ακόμα πολιτικό «όπλο» σε προεκλογικές και μη περιόδους. Αυτό είδαμε στην Αμερική. Όπου η ελευθερία στα blogs είναι σεβαστή. Πράγμα το οποίο φαίνεται να μην αρέσει στους εδώ κρατούντες, κυβερνόντες και μέσα ενημέρωσης, οι οποίοι πρωτοστατούν στην κατάργηση της ανωνυμίας των blogs. Αναφορά σε αυτή την κατάσταση αποτελεί η έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αμερικής για τα ανθρώπινα δικαιώματα. (πατήστε εδώ).

Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση δε θα στραβοπατήσει. Αν το κάνει, η μέλλουσα κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτεί, ότι θα διορθώσει το στραβοπάτημα. Προς τη σωστή κατεύθυνση

Δεν υπάρχουν σχόλια: