Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Η «Διέξοδος» χωρίς διέξοδο

Στις 26 Ιουνίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Όπως κάθε μέρα του χρόνου υπάρχει μια ημέρα αφιερωμένη σε ένα θέμα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, κατά των ναρκωτικών, για τη σωτηρία του περιβάλλοντος , για την μητέρα, για τον πατέρα. Κάτι σαν το χριστιανικό εορτολόγιο.

Στη δημαρχιακή περίοδο Παπανίκα δημιουργήθηκε ένα κέντρο πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών από το Δήμο Αχαρνών και το Δήμο Θρακομακεδόνων. Η «Διέξοδος» χρηματοδοτείται από τον ΟΚΑΝΑ και την ΚΕΔΚΕ. Ο ΟΚΑΝΑ χρωστάει περίπου 200.000 € στη «Διέξοδο».

Την 26 Ιουνίου επισκέφθηκε τη «Διέξοδο» η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων δήλωσε, όπως δημοσιεύει η έγκυρη τοπική εφημερίδα «Δυτική Όχθη», «Η διεθνής ημέρα κατά των ναρκωτικών να γίνει διεθνής ημέρα καταδίκης των κυριάρχων πολιτικών της Ευρώπης». Δε συμπλήρωσε και καταδίκης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ο Σπύρος Σαββίδης, πρόεδρος της «Διεξόδου», και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Νεκροταφείου, δήλωσε: «Αρέσει στην εκάστοτε κυβέρνηση τα παιδιά μας να είναι αποχαυνωμένα από τα ναρκωτικά τα οποία εξελίσσονται σε μάστιγα του αιώνα. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι συνεδριάσεις , να ξοδεύουν εκατομμύρια , ώστε να τα τρώνε οι ημέτεροι και οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι».

Ο κ. Σαββίδης μίλησε για κυβερνήσεις που ξοδεύουν εκατομμύρια, ξέχασε να μιλήσει για τοπικές αυτοδιοικήσεις και ειδικά για το Δήμο Αχαρνών που σπατάλησε 800 περίπου χιλιάδες ευρώ για τον Αχαρναϊκό, σε περίοδο που είναι Δήμαρχος ο Παναγιώτης Φωτιάδης και ήταν αντιδήμαρχος ο κ. Σαββίδης. Δε θυμότανε τότε τα παιδιά μας και τους εργαζομένους που τώρα είναι απλήρωτοι. Η «Διέξοδος» δεν είναι φορέας του Δήμου Αχαρνών; Ο πρόεδρος της Διεξόδου αμείβεται, όπως η πρόεδρος του ΚΥΠΕΚΟ αποζημιώνεται για τη συμμετοχή της με το ποσό των 1000 περίπου €;

Και ένα τελευταίο. Ο κ. Δήμαρχος έδωσε στην κ. Παπαρήγα ένα βιβλίο με την Ιστορία της πόλης των Αχαρνών. Ελπίζω το βιβλίο να μην είχε μυρουδιά αποχωρητηρίου, γιατί δίπλα του ήταν αποθηκευμένα τα βιβλία της Ιστορίας της πόλης μας ένα από τα όποια προσέφερε στην κ. Παπαρήγα !!(πάτησε εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: