Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Τροπολογία της ντροπής

Είναι γνωστό από την εποχή της διακυβέρνησης Σημίτη είχε απαγορευτεί βουλευτές να ασκούν το επάγγελμά τους όσο διάστημα είχαν τη βουλευτική ιδιότητα. Πέρυσι άλλαξε ο νόμος και επετράπει οι βουλευτές να ασκούν όσο καιρό έχουν τη βουλευτική ιδιότητα και το επάγγελμά τους. Στη συνέχεια Η Λιάνα Κανέλη πήρε εκπομπή στο City95 της Γιάννας Αγγελοπούλου. Το ίδιο και ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Με πρόταση του Προέδρου της Βουλής στο θερινό τμήμα της Βουλής έγινε τροπολογία σε νομοσχέδιο. Στην τροπολογία αυτή, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, όσοι βουλευτές δεν ασκούν το επάγγελμα τους παράλληλα με την βουλευτική τους ιδιότητα, η Βουλή, δηλαδή οι φορολογούμενοι, θα καταβάλλει τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά τους ταμεία!! Δηλαδή κάθε βουλευτής, που επέλεξε να εκτεθεί στη λαϊκή ψήφο, που επί πολλά χρόνια απολαμβάνει τα προνόμια αυτού του αξιώματος θα πρέπει να παίρνει δύο συντάξεις, χωρίς απώλεια ποσοστού σύνταξης από την επαγγελματική του ασφάλιση.

Κατά το σύνταγμα όλοι οι πολίτες είναι ίσοι. Εκτός από εκείνους που αποφασίζουν για τις απολαβές τους, όπως οι βουλευτές και οι δικαστικοί με το μισθοδικείο.

Αυτά βλέπει ο κόσμος, σε εποχή οικονομικής κρίσης, και τρελαίνεται Δεν μπορεί να πάρει ένα Lexus, (πατήστε εδώ) να προστατεύει το περιβάλλον, όπως παρέχεται σε βουλευτές από τη Βουλή. Αυτά τον οδηγούν σε αποχή.

Αν πάει το πράγμα έτσι σε λίγο θα δίνεται χρηματική αποζημίωση για να ψηφίζουμε, όπως δίνεται σε βουλευτές, όταν συμμετέχουν σε συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: