Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Η Λιάνα μας

Ο λαός μίλησε. Οι βο(υ)λευτές αποφάσισαν. Μπορούν νόμιμα να ασκούν επάγγελμα. Η βουλευτική αποζημίωση είναι για το λειτούργημα που κάνει ο βουλευτής. Όταν συμμετέχει σε συνεδριάσεις, πέρα από το μισθό παίρνει και έξοδα παράστασης! Το επάγγελμα είναι να συμπληρώνει το εισόδημά του. Άλλος για τα παιδιά του, άλλος για να υπηρετεί αποτελεσματικότερα τη Δημοκρατία.
Ραδιοσταθμός city99.5 fm. Εν τούτω city. Κάθε μέρα με τη Λιάνα Κανέλλη. Τη δημοσιογράφο και βουλευτίνα του ΚΚΕ. Άκουσα τυχαία μια εκπομπή της. Έδινε τα τηλέφωνα του σταθμού «για να ρίξετε τα μπινελίκιας σας» όπως είπε. Το ύφος και η φρασεολογία είναι για να γίνετε κατανοητή η συγκεκριμένη κυρία στην πλατεία λαϊκή βάση; Εμπρός συντρόφισσα στον αγώνα να παγιώσουμε το «ομιλείτε ελληνικά» στα πλατεία λαϊκά στρώματα.
Και για την επεξήγηση του όρου, από το Ελληνικό Λεξικό των Τεγόπουλου, μπινές είναι ο γέρο κίναιδος, το μπινελίκι είναι το πάθος του μπινέ και στον πληθυντικό μεταφορικά τα ζαχαρωτά. Αυτά.
[Το κομμάτι αυτό δεν αποτελεί έμμεση διαφήμιση του σταθμού της Γιάννας Αγγελοπούλου]

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πόντιε, μην τα βάζεις με την Λιάνα, έχει σχέδιο η κυρία. Αφού πήγε από τη Δεξιά στο ΚΟΔΗΣΟ κι από εκεί στο ΚΚΕ (δεν ξέρω αν στάθηκε κάποια εποχή και στο ΠΑΣΟΚ), θα έρθει ο καιρός που θα βγει από την άλλη άκρη στη ΝΔ, μέσω ΛΑΟΣ αυτή τη φορά. Τη θεοπληξία και τον εθνηκισμό τα έχει, τι κοστίζει πλέον να κάνει έναν εναγγαλισμό με τον αυθεντικό της χώρο;