Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Η προεκλογική εκστρατεία άρχισε

Αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημοτικό Μέγαρο. Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Δημήτρης Κωνσταντινίδης έχει καλέσει συμπατριώτες μας να μιλήσει με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις». Μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ τίμησαν με την παρουσία τους την ομιλία. Παρόντες πόντιοι και μη δημοτικοί σύμβουλοι μέλη ή φίλοι του ΠΑΣΟΚ, της συμπολίτευσης και της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης. Κυρίαρχο το ποντιακό στοιχείο. Ο σύντροφος Δήμαρχος δεν ήταν παρών. Μάλλον πότιζε τον κήπο του.
Ένα από τα νεαρότερα μέλη της παράταξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της Ανατολική Αττικής προλόγισε τον ομιλητή και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις επερχόμενες εκλογές. Με το ΠΑΣΟΚ φυσικά. Σ’ αυτές δεν σηκώνει ανεξάρτητη παράταξη.
Ο ομιλητής έκανε γενική αναφορά στην πολιτική κατάσταση, με τα σκάνδαλα και την απραξία της κυβέρνησης, εκτός βέβαια από τη δραστηριότητα στις ανταλλαγές δημοσίων κτημάτων με τη μονή Βατοπεδίου. Μίλησε για τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, για κανένα έργο που δεν τελείωσε στην ώρα του, για τις ανατιμολογίσεις των έργων., για την εμπλοκή του Νομάρχη στις συναλλαγές με το Βατοπέδιο. Ξέχασε να μιλήσει για το Δήμο Αχαρνών. Τι να πει άλλωστε.
Μετά μίλησε για την τελευταία πενταετία του ΠΑΣΟΚ, για τα έργα που έγιναν και την πενταετία της Νέας Δημοκρατίας που δεν έγινε κανένα έργο. Δεν έχει πάει φαίνεται στο πέταλο του Μαλιακού για το έργο που έγινε. Δεν μπορεί να αναφερθεί κανείς για το μετρό της Θεσσαλονίκης. Προς το παρόν είναι απόπειρα έργου.
Στην ομιλία του ο κ. Κωνσταντινίδης δεν ανέφερε ότι την τελευταία πενταετία πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Σημίτης, που τώρα είναι εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές θα τον καλέσουν μετά βαΐων να ενισχύσει το κίνημα ή το κόμμα (που κάποια στιγμή έγινε απόκομμα).
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ που ανέπτυξε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στην έκθεση Θεσσαλονίκης. Είπε θα δώσουμε, θα ενισχύσουμε, θα … . Έπειτα είπε θα πάρουμε από τους έχοντας για να τα δώσουμε στους μη έχοντας. Δεν είπε αν αυτοί που έχουν θα κάτσουν να τους τα πάρουμε, ή θα δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά εκτός Ελλάδος, εκεί που θα τους πάρουν λιγότερα και θα μείνουμε με τη χαρά. Και τότε θα τα πάρουμε από τους σίγουρους, τους μισθωτούς, τις οικοδομές και τα αυτοκίνητα.
Είπε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει με τους golden boys, ότι έγινε στο παρελθόν επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Δε γνωρίζει ότι golden boys είναι οι κολλητοί αυτού που έχει την εξουσία και αυτούς θα χρησιμοποιήσει η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ όταν έρθει στην εξουσία;
Αγαπητέ Δημήτρη (επίτρεψέ μου να σε αποκαλώ έτσι) εύχομαι να εκπροσωπήσεις το ΠΑΣΟΚ και το ποντιακό στοιχείο επάξια. Όχι σαν τους άλλους.
Καλή αρχή. Και εμείς εδώ είμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: