Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Επιχειρησιακό πρόγραμμα Δήμου Αχαρνών

Κάπως αργά έπεσε στα χέρια μου το Κείμενο της Δημόσιας Διαβούλευσης 2008-2010 του Δήμου Αχαρνών. Το προλόγισε ο Δήμαρχος και ζήτησε από του δημότες « …να μελετήσουν προσεκτικά το παρόν φυλλάδιο…». Το επιχειρησιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει όλες τις δράσεις που θα υλοποιηθούν από το Δήμο και τα Νομικά του πρόσωπα μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις ΔΕΑΔΑ & ΔΕΝΔΑ αναφέρεται ότι ο Δήμος Αχαρνών εκπονεί ειδικές οικονομοτεχνικές μελέτες για τη νέα μορφή των Δημοτικών Επιχειρήσεων και τις δραστηριότητες που θα αναπτύξουν στη νέα τους μορφή. Είναι όμως γνωστό ότι στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, "Δήμος ή Κοινότητα μπορεί να συστήσει δημοτική κοινωφελή επιχείρηση με σκοπό την οργάνωση λειτουργιών ή δραστηριοτήτων και την παροχή υπηρεσιών συναφών ή συνδεόμενων με τις αρμοδιότητές τους, με εξαίρεση την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και την αποκομιδή των απορριμμάτων, τη δημιουργία και συντήρηση πρασίνου και τη λειτουργία κοιμητηρίων και κέντρων αποτέφρωσης νεκρών".
Τι οικονομοτεχνική μελέτη εκπονείται και από ποιο, όταν από το νόμο απαγορεύονται οι δραστηριότητες που σήμερα έχει η Δημοτική Επιχείρηση Νεκροταφείου Δήμου Αχαρνών; Ποιος την ανέθεσε και πόσο στοίχισε; Δικαιούμε να ερωτώ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: