Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Γιατί δημιουργήσαμε αυτό το ιστολόγιο

Πέρασε  πάνω από ένας χρόνος που Δήμος Αχαρνών από “Ολυμπιακός Δήμος” έγινε “Ποντιακός Δήμος”. Είναι ώρα να γίνει ένας πρώτος απολογισμός της δημοτικής αρχής.

Εμείς, πριν από χρόνια που ήρθαμε στο Μενίδι, δουλέψαμε σκληρά για να δούμε άσπρη μέρα στην πατρίδα. Τα παιδιά μας έγιναν επιστήμονες και έχουν καταξιωθεί τον τόπο μας. Οι επαγγελματικές τους ταμπέλες γεμίζουν συνεχώς τα μπαλκόνια και τις εισόδους των πολυκατοικιών με τα γιατρία τους και τα καταστήματα τους. Ζήσαμε και ζούμε με αξιοπρέπεια οι περισσότεροι. Με τον ψήφο μας βγάλαμε δικούς μας ανθρώπους, συμβούλους στο Δήμο και τη Νομαρχία και βουλευτή στη Βουλή. Ένα χρόνο πριν βγάλαμε για πρώτη φορά και Πόντιο Δήμαρχο. Ένα χρόνο πριν οι Μενιδιάτες μας ζηλεύανε για το κατόρθωμά μας και εμείς ήμαστε περήφανοι. Σήμερα μετά από ένα χρόνο ντρεπόμαστε για τα κατορθώματα αυτών που βγάλαμε στο Δήμο. Για αυτά που γράφουν οι εφημερίδες και πολύ περισσότερο για αυτά που κυκλοφορούν στο ποντιακό στοιχείο. Φαίνεται ότι οι κάτοικοι αυτού του τόπου δεν αποδίδουν τις αθλιότητες σε αυτούς που τις κάνουν, αλλά λόγω της ποντιακής καταγωγής των περισσοτέρων τις χρεώνουν σε όλο το ποντιακό στοιχείο. Αυτοί μετά από τέσσερα χρόνια θα εξαφανιστούν, αλλά εμείς και τα παιδιά μας θα μείνουμε εδώ για όλη μας τη ζωή.

Εμείς, η πλειοψηφία των κατοίκων ποντιακής καταγωγής, δεν είμαστε σαν αυτούς. Για το λόγο αυτό θα ακούγετε από αυτό το ιστολόγιο η φωνή μας. Θα λέμε τα καλά και τα άσχημα της δημοτικής αρχής στο σύνολό της και για τον καθένα χωριστά για τους συμβούλους, τους συνεργάτες και τους κολλητούς τους. Θα δείχνουμε τα καλά και τα στραβά αυτού του τόπου, χωρίς κομματική δέσμευση, ως ελεύθεροι πολίτες. Θα κρίνουμε και θα κρινόμαστε για αυτά που γράφουμε. Θα μιλάει ο ΛΑΟΣ.

Ζητάμε να γράφετε σχόλια στη θέση αυτή, που, εφόσον είναι στα όρια της ευπρέπειας, δεν θα υπάρχει λογοκρισία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: