Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Μια γελοιότητα που συνεχίζεται

Σε παλιότερη ανάρτηση http://oxpontidis.blogspot.com/2009_04_01_archive.html είχα ασχοληθεί με τις 71 μέρες απεργίας πείνας του Θ. Τενέζου κατά των ΚΑΡΤΕΛ. Χθες ξαναείδα τον απεργό σε on line σύνδεση. 10 η ώρα το βράδυ. Μέσα στη σκηνή ο απεργός κοιμόταν. Είχε νόημα η on line σύνδεση; Είχε, γιατί διαφημιζόταν το aloni-villas στο Ρεθύμνου.
Σήμερα 85 ημέρα της απεργίας ο Θ.Τ. καθισμένος στο γνωστό ανάκλιντρο, αρχικά ξυνόταν, ας όψονται οι 85 μέρες, έπειτα έβαλε μπροστά του το φορητό υπολογιστή. Διάβαζε ένα κείμενο, προφανώς σκονάκι, και το μετέφερε στον υπολογιστή. Στο κάτω μέρος της οθόνης διαφημίσεις για γνωριμίες!! Το πρόγραμμα παρουσιάζει η STOP KARTEL TV. Οργανισμός κατά των ΚΑΡΤΕΛ με γραφεία στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο!! Σε λίγο εμφανίζεται νεαρός. Κάθεται δίπλα και βλέπει το κείμενο στον υπολογιστή. Οι διαφημίσεις για γνωριμίες σταθερά στην οθόνη.

Συνάδελφος που είχε κάνει απεργία πείνας στην απομόνωση στο ΕΑΤ-ΕΣΑ για 21 μέρες, πραγματική απεργία όχι μαϊμού, μου είπε ότι τις τελευταίες μέρες άρχισε να μη βλέπει καλά. Εδώ με τις 85 μέρες γράφουμε στον υπολογιστή κείμενα. Ο λαός δίπλα περνάει αδιάφορος. Έχει ξεθωριάσει ο αγώνας, που δεν συγκινεί κανένα.
Το δυστύχημα είναι ότι όταν χρειαστεί να γίνει πραγματική διαμαρτυρία, να γίνει πραγματική απεργία πείνας, τότε ο κόσμος θα θεωρεί ότι γίνεται μια ακόμα γραφικότητα. Και είναι κρίμα.
Μεταφέρω μια έκκληση του συνάδελφου. Αν σεβόσαστε τους αγώνες μαζέψτε τους. Μην αφήνετε να τους ξεφτιλίζουν άλλο. Στείλτε σπίτι του αυτό το δύστυχο να ξαναφτιάξει τη ζωή του, αλλιώς θα τον στείλετε να βρει τη Θώδη. Και είναι κρίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: