Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Όταν ο άνθρωπος θέλει όλα γίνονται

Η «Αρωγή» είναι ένα φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 1995, με στόχο να βοηθά αναξιοπαθούντα άτομα, ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο διαβίωσής τους (περισσότερα εδώ). Η «Αρωγή» είναι ένα από τα λίγα σωματεία στην Ελλάδα, που μέσω του εθελοντισμού και της ανθρώπινης επαφής βοηθά τον συνάνθρωπο.

Η «Αρωγή» στα πλαίσια του πολύπλευρου φιλανθρωπικού της έργου, αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να προχωρήσει ακόμα ένα βήμα, δημιουργώντας ένα Κέντρο Διημέρευσης για παιδιά με ειδικές ανάγκες σε περιοχή της Αττικής.

Το όραμα αυτό του Σωματείου πραγματοποιήθηκε όταν ο Δήμος Αχαρνών αναγνώρισε την ανάγκη για ένα τέτοιο έργο στην περιοχή του και παραχώρησε στο Σωματείο ένα οικόπεδο 3 στρεμμάτων στις Αχαρνές. Η εκστρατεία του Σωματείου «Σταθμός Αχαρνών – Σταθμός Ζωής» ξεκίνησε το 2000 με στόχο την αναζήτηση χορηγών και χρηματικών δωρεών για την υλοποίηση του έργου, το κόστος του οποίου ανήλθε στα 550.000,00 ευρώ. Το Κέντρο ολοκληρώθηκε και λειτουργεί ήδη σε ένα κτίριο 900 τ.μ. με εσωτερική πισίνα, χώρους άθλησης κ.λ.π. Η παράδοση του έργου στο Δήμο Αχαρνών και τα εγκαίνια έγιναν τον Νοέμβριο του 2003 χωροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλου. Το Κέντρο είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Αχαρνών και διοικείται από εννεαμελές Δ.Σ. στο οποίο συμμετέχει η Πρόεδρος και δύο μέλη του Δ.Σ. Αρωγής. Πρόεδρός του είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Γρηγοριάδης. Στο Δ.Σ. του νομικού προσώπου συμμετέχει και η πρόεδρος και ψυχή της «Αρωγής» κα. Έλλιοττ.

Για το 2009 ο Δήμος Αχαρνών έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό του επιχορήγηση με το ποσό 100.000 € για το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Δυστυχώς έχασα μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσω την ενημερωτική παρουσίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου των σκοπών, της δράσης και των ανθρώπων που βοηθούν, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως εθελοντές το έργο του Κέντρου. Μπορεί να λέμε διάφορα για το Δήμαρχο και τα προβλήματα του Δήμου, πρέπει όμως μαζί με την κ. Έλλιοττ να εκφράσουμε και εμείς τις ευχαριστίες μας και στον κ. Δήμαρχο και στον κ. Γρηγοριάδη για την υποστήριξη που παρέχουν στο έργο του Κέντρου.

Στα σχέδια του Κέντρου είναι να δημιουργηθεί ξενώνας για ΑΜΕΑ που, είτε είναι ορφανά, είτε έχουν προβλήματα συμβίωσης με τους δικούς τους. Εδώ πρέπει όλοι να βοηθήσουν. Μετά το τέλος της παρουσίασης ο αντιδήμαρχος κ. Κολετζάκης πρότεινε να καταθέσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι στο Κέντρο την αποζημίωση που λαμβάνουν για τη συμμετοχή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο για διάστημα τριών μηνών. Εκεί φάνηκε να ξινίστηκαν, όπως είπαν μερικοί παρευρισκόμενοι, οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι. Φαίνεται ότι έχει αγκάθια η τσέπη τους.

Και μια και μιλάμε για προϋπολογισμό του 2009, για δαπάνες δεξιώσεων κα εθνικών ή τοπικών εορτών προϋπολογίσθηκε δαπάνη 1.500.000 € !!! Μήπως θα πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες για τα πανηγύρια και να μεταφερθεί ένα ποσό για την δημιουργία του ξενώνα; Αλλιώς οι διοικούντες θα είναι για τα πανηγύρια.

Για την ενίσχυση του έργου για τον ξενώνα υπάρχει λογαριασμός για καταθέσεις ότι περισσεύει σε κάθε δημότη, σε κάθε πολίτη. Ας κάνουμε αυτό που πρέπει. Ίσως κάποια στιγμή κάποιοι από εμάς να προστρέξουμε στην «Αρωγή». Οι πολιτικοί ίσως βοηθήσουν την προσπάθεια. Με τα δικά μας λεφτά φυσικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: