Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Μαθήματα Δημοκρατίας

Mega Channel. Εκπομπή ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Γιάννη Πρετεντέρη. Ο δημοσιογράφος Δ. Τάκης κάνει ανταπόκριση από τη Βουλή για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την παραπομπή ή μη του κ. Α. Παυλίδη. Φέρνει την πληροφορία για τον τρόπο ψηφοφορίας στη Βουλή. Η ψηφοφορία είναι μυστική. Οι βουλευτές συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο, το τοποθετούν σε φάκελο και στη συνέχεια το ρίχνουν στην κάλπη. Την ώρα που ο βουλευτής συμπληρώνει το ψηφοδέλτιο οι διπλανοί συνάδελφοί του βλέπουν τι ψηφίζει (μυστικά!!). Για μεγαλύτερη μυστικότητα(!!) ο κ. Γιακουμάτος έδειχνε τι ψήφισε για να μην υπάρχει αμφιβολία.
Ο κ. Καρατζαφέρης τήρησε τη μυστικότητα της ψηφοφορίας. Κάθε βουλευτής του κόμματός του, που έπρεπε να ψηφίσει, πέρναγε μπροστά από τον αρχηγό, έπαιρνε το φάκελο κλειστό με το ψηφοδέλτιο μέσα, πήγαινε στην κάλπη και το έριχνε. Κρατήθηκε πράγματι μυστική η ψηφοφορία. Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ δεν έβλεπαν τι ψήφισε ο συνάδελφός τους. Ήταν τόσο μυστική η ψηφοφορία που και ο βουλευτής δεν έβλεπε τι ψήφιζε!!
Ο κ. Κουβέλης, του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν είναι σωστό αν έγινε αυτό!!

Αυτά είναι μαθήματα δημοκρατικών διαδικασιών από τους κ. βουλευτές.
Αυτή δεν είναι δημοκρατία. Είναι ΚΑΡΑδημοκρατία.

Η παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας σε εκλογές που συμμετέχουν πολίτες είναι ποινικό αδίκημα. Για τους βουλευτές δεν ισχύει. Αυτοί είναι η εξουσία.
Μετά απορούμε που στις δημοσκοπήσεις προηγείται ο ΚΑΝΕΝΑΣ.

Τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας:
Εψήφισαν 298
Υπέρ της Παραπομπής 146
Κατά της Παραπομπής 144
Παρών 3
Λευκά 5

Τελικά η σοκολάτα Παυλίδη ήταν λευκή

Σύμφωνα με εξήγηση του βουλευτή κ. Πλεύρη οι βουλευτές συμπλήρωσαν τα ψηφοδέλτια, τα παρέδωσαν στον κ Καρατζαφέρη και στη συνέχεια οι βουλευτές του κόμματός του έπαιρνα το ψηφοδέλτιο μέσα στο φάκελο για να το ρίξουν στην κάλπη!!

Τελικά συμπεράσματα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας:
  • Τυπικά σύμφωνα με το νόμο ο κ. Παυλίδης δεν παραπέμπεται
  • Πολιτικά, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο κ. Παυλίδης δεν αθωώθηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών.
Πρέπει όλοι να τιμήσουμε τον κ. Παυλίδη. ΑΞΙΟΣ. Τι έκανε; Αμάρτησε για το παιδί του. Τι ήθελε, ένα κεραμίδι στο σπίτι του παιδιού του. Αυτό δε θέλει ο κάθε πατέρας, εφοριακός, τελωνειακός, υπάλληλος της πολεοδομίας κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: