Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Η Δημοτική αρχή και οι νέες τεχνολογίες


Αν δεν χρειάζεσαι να χρησιμοποιήσεις κάτι συνήθως δεν παρατηρείς πράγματα παράξενα.
Φίλος από την Αθήνα θέλησε να βρει κάποια στοιχεία για το Δήμο Αχαρνών. Το ποιο φυσικό ήταν να ζητήσει πληροφορίες στον ιστότοπο του Δήμου. Αυτό έκανε. Και έπειτα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου έκανε μερικές παρατηρήσεις για τον ιστότοπο του Δήμου http://www.acharnes.gr. Τις μεταφέρω.

Στην εισαγωγή παρουσιάζονται λυχνάρια, αμφορείς, επιτύμβιες στήλες και ένα κτίριο!
Πρώτη φορά το έβλεπα αυτό. Ήταν το Δημαρχείο; Δε θυμάμαι τέτοια εικόνα να παρουσιάζει το Δημαρχείο. Για να είμαι σίγουρος γύρισα γύρω – γύρω τα δύο κτίρια. Ανύπαρκτη η εικόνα.
Φανταστείτε ένα επισκέπτη να προσπαθεί να συσχετίσει την εικόνα με τα κτίρια του Δημαρχείου. Θα πείτε τι σημασία έχει η εικόνα;.


Στην αρχική σελίδα υπάρχει ο εμπνευσμένος χαιρετισμός του Δημάρχου το 2007


Κατά την περιήγηση μπορούμε να βρούμε χρήσιμες πληροφορίες για τη διοικητική διάρθρωση του Δήμου.



Το Δημαρχείο Αχαρνών, που φαίνεται αριστερά στην εικόνα είναι στην οδό Φιλαδελφείας και ΒΟΣΔΑ!!
Οι αντιδήμαρχοι είναι 3 και όχι 5 που είναι σήμερα!
Υπάρχουν και τρεις Δημοτικές Επιχειρήσεις στην εικόνα. Σήμερα υπάρχει μόνο η ΔΕΝΔΑ!!


Ενημερωτικό υλικό για τα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα που υπάρχει, σύμφωνα με το χαιρετισμό του κ. Δημάρχου;
Με την αμφίδρομη επικοινωνία μέσω διαδικτύου ελπίζει ο κ. Δήμαρχος θα εκφράσουν οι δημότες τις γνώμες τους, τις παρατηρήσεις τους και τους προβληματισμούς τους για το δημοτικό έργο. Άντε και να είχαμε κάνει τις παρατηρήσεις μας για τις λακκούβες στους δρόμους. Αυτές που βλέπουν όλοι οι δημότες. Μήπως θα τις γεμίζατε με άσφαλτο;.
Ο ιστότοπος έχει και παραπομπή στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΔΗΜΟ. Εκεί έχει κείμενο που «είναι όλα τα λεφτά»!!

Δεν πήρε χαμπάρι ο κ. Δήμαρχος ότι το 2007, που μας χαιρετάει στην πρώτη σελίδα του ιστότοπου, έχουν τρία χρόνια πριν τελειώσει οι Ολυμπιακοί Αγώνες; Τι προσαρμογή χρειάζονται οι αθλητές!


Οι αθλητές παράλληλα με την αθλητική προετοιμασία μπορούν να επισκεφτούν τον Τάφο του Σοφοκλή και τον Θολωτό τάφο του Κόκκινου Μύλου. Από τη διατύπωση κάποιος που δε γνώριζε την τοποθεσία θα ρώταγε. Στο Θολωτό Τάφο έχουν θάψει τον Κόκκινο Μύλο;!!

Αγαπητέ Δήμαρχε, μου επιτρέπεις να σε προσφωνώ έτσι μια και ανήκουμε στην ίδια φυλή. Φαντάσου να περίμενα να εκφράσω τη γνώμη, τους προβληματισμούς και τις παρατηρήσεις μου για το δημοτικό έργο. Μάλλον θα περιμένω μέχρι να τελειώσει η τετραετία. Και τότε δε θα χρειάζεται το διαδίκτυο, αρκεί η κάλπη να εκφράσουμε τη γνώμη μας. Και θα το κάνουμε, έστω και αν σε στενοχωρήσουμε.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι η ανικανότητα της δημοτικής αρχής δεν αντιπροσωπεύει την ποντιακή φυλή(!!), που όπως είπε και ο καθηγητής Κ. Φωτιάδης έχει πρόσωπα που μεγαλούργησαν, αλλά μερικά πρόσωπα που πήραν την ψήφο μας, δυστυχώς λόγω φυλής!!
Καλά εσύ Δήμαρχε δεν πήρες χαμπάρι τι γίνεται με τον ιστότοπο του Δήμου, μια και ταξιδεύεις συχνά εντός και εκτός Ελλάδος , ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, που αμείβεται με μισθό καλύτερο από καθηγητή Πανεπιστημίου δεν ασχολήθηκε καθόλου με την προβολή του Δήμου και την αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες;
Ελπίζω να μην απαντήσεις ότι την πατάτα την έχουν κάνει οι προηγούμενοι. Αν την έκαναν εκείνοι και εσείς δεν διορθώσατε τα πράγματα για ποιο λόγο τους αντικαταστήσαμε. Δε τους αφήναμε και αυτή την τετραετία, μια και γνώριζαν τη δουλειά;
Ομόφυλε Δήμαρχε τα σέβη μου. Και συγνώμη αν σε στενοχώρησα.

Και μια τελευταία συμβουλή. Αν δε μπορεί να ενημερωθεί ένας ιστότοπος και αυτά που λέει δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε αφαιρούμε το περιεχόμενο και έχουμε εικόνα με μήνυμα "Υπό κατασκευή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: