Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Θα μας χάσετε!!

Ως γνωστό έχω δηλώσει ότι είμαι συμπαθών στην Ένωση Κεντρώων, λόγω υποψηφιότητας στις πρόσφατες εκλογές των συμπατριωτών μας Τιμόθεου Αφουξενίδη και Κύριλλου Φωτιάδη.(εδώ). Επειδή τελευταία δεν άκουσα για δραστηριοποίηση του κόμματος αποφάσισα να προσχωρήσω σε κόμματα δραστήρια, σε κόμματα που στοχεύουν στο μέλλον. Προκειμένου να αντεπιτεθώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση είπα να προσχωρήσω στο ΚΚΕ. Άρχισα να διαβάζω το Ριζοσπάστη και τις ανακοινώσεις του κόμματος (ένα είναι το κόμμα). Σας παραθέτω δύο ανακοινώσεις (εδώ), (εδώ):

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την κήρυξη ως παράνομης της απεργίας των λιμενεργατών
10/11/09
Είναι άδικη, αυταρχική και πρέπει να συναντήσει την καταδίκη όλων των εργαζομένων η απόφαση του Mονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά να κηρύξει παράνομη την απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι, υιοθετώντας τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και των εργοδοτικών φορέων.
Η απόφαση αυτή υπηρετεί το σχεδιασμό της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, των μεγαλοεργοδοτών να υλοποιηθεί με κάθε τρόπο και μέσο η ιδιωτικοποίηση και παράδοση του λιμανιού στους πολυεθνικούς ομίλους. Στρέφεται και κατά του δικαιώματος όλων των εργαζομένων στην απεργία.
Νόμιμο και δίκαιο είναι αυτό που συμφέρει τους εργαζόμενους και όλο το λαό. Νόμιμος και δίκαιος είναι ο αγώνας για δημόσια λιμάνια, ναυπηγεία, επιβατηγά και εμπορικά πλοία στην υπηρεσία του λαού. Γι' αυτό και είναι παράνομη η ιδιωτικοποίησή τους, η παράδοση του δημόσιου πλούτου και των υποδομών στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν, να κλιμακώσουν και να συντονίσουν την πάλη τους με άλλους κλάδους εργαζομένων. Να μην καμφθούν από τις συκοφαντίες και τις απειλές κυβέρνησης και εργοδοτών, αλλά ούτε από τις άδικες-τρομοκρατικές αποφάσεις των δικαστηρίων.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο δημόσιο
11/11/09
Δεν μπορεί να υπάρχει αξιοκρατία στη βαρβαρότητα της ανεργίας και στην αθλιότητα της προσωρινής ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας. Τα περί αξιοκρατίας είναι εφεύρημα της διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που κάτω από αυτή την ταμπέλα επιχειρεί να κρύψει την επιδίωξή της οι εργαζόμενοι να παραιτηθούν από το δικαίωμά τους για σταθερή και μόνιμη εργασία με σύγχρονα δικαιώματα, αξιοπρεπή μισθό και ελεύθερο χρόνο. Να πειθαναγκαστούν μεταξύ ανεργίας και ελαστικής προσωρινής εργασίας.

Στο κοινό μυαλό ενός πολίτη που θέλει να προσχωρήσει στο ΚΚΕ δημιουργούνται κάποια ερωτήματα:
Οι δικαστικές αποφάσεις βγαίνουν από δικαστές που εφαρμόζουν τους νόμους. Ως άνθρωποι είναι δυνατόν να κάνουν λάθη στις αποφάσεις τους. Για το λόγο αυτό υπάρχει και κρίση σε δεύτερο βαθμό. Σε δημοκρατικά πολιτεύματα ο πολίτης οφείλει να σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων διατηρώντας το δικαίωμα να τις κρίνει με επιχειρήματα ή χωρίς αυτά. Έχει δικαίωμα να κρίνει μια απόφαση ως άδικη.
Ζητάτε από τους εργαζόμενους να μην καμφθούν από τις συκοφαντίες και τις απειλές της κυβέρνησης. Είναι συκοφαντία οι απολαβές κάποιων εργαζομένων; Δε δίνουν στη δημοσιότητα τις μισθοδοτικές τους καταστάσεις να ξεσκεπάσουν τους συκοφάντες;

Αναφέρετε: Νόμιμο και δίκαιο είναι αυτό που συμφέρει τους εργαζόμενους και όλο το λαό. Πριν από καιρό μιλάγανε για το ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Και εμείς τους κατακρίναμε. Νόμιμο και δίκαιο είναι οι λιμενεργάτες να διαλύουν την οικονομία, να σαπίζουν προϊόντα προς εξαγωγή, που είναι ο μόχθος αγροτών, ο μόχθος του λαού;

Μιλάτε για ναυπηγεία στην υπηρεσία του λαού. Το χρεοκοπημένο δημόσιο ναυπηγείο Σκαραμαγκά που πλήρωνε ο ελληνικός λαός, δεν παραχώρησε το κράτος το μισό δωρεάν στους εργαζόμενους. Τι έγιναν οι μετοχές των εργαζομένων; Τις πούλησαν και το ναυπηγείο είναι γερμανική ιδιοκτησία;

Η σημερινή κυβέρνηση διακηρύσσει ότι έχει ως στόχο ένα κράτος δικαίου, ένα κράτος που θα αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες. Στόχο έχει την αξιοκρατία στις προσλήψεις. Στην ανακοίνωσή σας λέτε ότι:

κάτω από αυτή την ταμπέλα η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει την επιδίωξή της οι εργαζόμενοι να παραιτηθούν από το δικαίωμά τους για σταθερή και μόνιμη εργασία με σύγχρονα δικαιώματα, αξιοπρεπή μισθό και ελεύθερο χρόνο.

Οι αξιοκρατικές προσλήψεις στο Δημόσιο και όλα τα Νομικά Πρόσωπα δεν εξασφαλίζουν σταθερή εργασία, σύγχρονα δικαιώματα, αξιοπρεπή μισθό και ελεύθερο χρόνο;

Σύντροφοι, μήπως πρέπει να είναι πιο προσεκτικές οι ανακοινώσεις σας. Γιατί αν έτσι είναι τα μυαλά σας δε με αφήνετε να προσχωρήσω στο ΚΚΕ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: