Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Δενδροφύτευση στον Προφήτη Ηλία

Στις 23/10/2009 έγινε δενδροφύτευση στο λόφο του Προφήτη Ηλία δίπλα από τα σχολεία (Διονύσου και Μελπομένου) με τη συμμετοχή μαθητών του 80υ Γυμνασίου και του 17 του δημοτικού με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αχαρνών.


Παρόν και ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Φωτιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι «Ο Δήμος συνεχίζει με συνέπεια το πρόγραμμα των δενδροφυτεύσεων που έχει καταρτίσει και υλοποιεί το αρμόδιο Τμήμα Πρασίνου, σε μια προσπάθεια να προσφέρει ένα καλύτερο περιβάλλον στις επόμενες γενιές» («Δυτική Όχθη», φύλλο της 28/10/2009). Απαραίτητη η αναμνηστική φωτογραφία του Δημάρχου να δείχνει στα μικρότερα παιδιά πώς να φυτεύουν.
Ειδυλλιακή εικόνα. Μπράβο στο Δήμαρχο. Το αξίζει.


Αντίστοιχο άρθρο υπάρχει και στην εφημερίδα "Αχαρναϊκά Νέα"

Αυτές οι εικόνες με έφεραν επτά μήνες πριν. Στις 28/3/2009 έγινε αντίστοιχη δραστηριότητα στο λόφο των 40 Μαρτύρων. Και εκεί μαθητές, δημοτικοί σύμβουλοι και ο Δήμαρχος (εδώ). Ο Δήμαρχος φύτεψε συμβολικά ένα δένδρο. Άλλη μια ωραία εικόνα. Ειδυλλιακή.















Τι γίνεται σήμερα στην περιοχή που δενδροφυτεύτηκε; Οι εικόνες μιλάνε μόνες τους!!! Το δένδρο που φύτεψε ο Δήμαρχος ξεράθηκε και αυτό!!


Το φυτώριο του Δήμου μερικές δεκάδες μέτρα πέρα από την περιοχή που φυτεύτηκε. Τα δένδρα ξερά. 32 μέτρησα ότι επέζησαν. Μόνα τους, χωρίς περιποίηση, χωρίς πότισμα. Ας είναι καλά η φύση. Η δημοτική αρχή ξεραΐλα.



































Τι θα περίμενε κανείς; Για τιμωρία τον Δήμαρχο να φωτογραφηθεί στα ξερά δενδρύλλια, δίπλα στο ξερό πεύκο που φύτεψε.

Αυτός είναι σήμερα ο λόφος των 40 Μαρτύρων. Ξερά δενδρύλλια και χωματερή. Ευτυχώς που υπάρχει δυτικά του λόφου ο συνοικισμός των τσιγγάνων. Φροντίζουν για τη λίπανση του χώρου. Στο χώρο που πιθανόν από να υπάρχουν αρχαία.


Αυτή τη φωτογραφία την αφιερώνω στον κ. Δήμαρχο και στον αντιδήμαρχο, αρμόδιο για το περιβάλλον Ματθαίο Θεοδωρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: