Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Ο μικροφασισμός βλάπτει τη Δημοκρατία

Τις τελευταίες μέρες γίνεται συζήτηση για το ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση, δια του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κάλεσε ΑΔΕΔΥ, ΓΕΣΕΕ, εκπροσώπους εμπόρων και βιομηχάνων να συζητήσουν για το ασφαλιστικό.

Το ΚΚΕ, που έχει κηρύξει «πόλεμο στον πόλεμο», όχι μόνο δεν θέλησε να πάρει μέρος στο διάλογο, αλλά κατέβασε το ΠΑΜΕ, με τους γνωστούς ροπαλοφόρους με τα μικρά σημαιάκια, να εμποδίσουν τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ και της ΓΕΣΕΕ. Πράγμα και το οποίο έκαναν.

Υπάρχουν κάποια σημεία που χρειάζονται σχολιασμό. Έχουμε ένα δημοκρατικό καθεστώς; Υπάρχει συνταγματικά κατοχυρωμένη η ανεμπόδιστη μετακίνηση των πολιτών; Ποιος δίνει το δικαίωμα σε μια μειοψηφία συνδικαλιστικά και μια μειοψηφία του 7,5% να απαγορεύει το διάλογο για ένα θέμα που αφορά όλους τους Έλληνες; Όταν μία μειοψηφία προσπαθεί δυναμικά να επιβάλλει την άποψή της στην πλειοψηφία, δεν είναι ολίγο φασιστική; Πόλεμο στον πόλεμο. ΚΝΑΤ (Κομμουνιστική Νεολαία Αποκατάσταση Τάξης) εναντίον ΜΑΤ (Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης).

Την ίδια μέρα έδωσε συνέντευξη και η Αλέκα Παπαρήγα, για το διάλογο για το ασφαλιστικό. (εδώ)
Είπε μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι νέοι και οι γυναίκες, αλλά και οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι , οι μικροπαραγωγοί αγρότες έχουν μόνο μια επιλογή: Να κηρύξουν πόλεμο στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, είτε αυτά που φέρνει άμεσα είτε αυτά που θα φέρει στους επόμενους μήνες».

Στο κοινό μυαλό τι εντύπωση σχηματίζεται; Κήρυξη πολέμου ενάντια στα μέτρα που δεν είναι γνωστά, αλλά θα τα φέρει η κυβέρνηση. Τέλειος παραλογισμός.

«Μεγάλη είναι η ευθύνη των εργατοϋπαλλήλων, των λαϊκών στρωμάτων που ψήφισαν πρόσφατα ΠΑΣΟΚ, ή παρέμειναν στην ΝΔ, όλων εκείνων που τρέφουν μάταιες ελπίδες και αυταπάτες ή διστάζουν να τολμήσουν να κάνουν ένα βήμα εμπρός, γιατί από τη στάση όλων αυτών θα εξαρτηθεί αν θα χάσουν αυγά και καλάθια, ή αν θα καταγράψουν μια πρώτη μικρότερη ή μεγαλύτερη νίκη δική τους και προπάντων για τα παιδιά τους».

Σε αυτή την παράγραφο της συνέντευξης η κ. Παπαρήγα, έχουσα το αλάθητο ως ο Πάπας, καταλογίζει ευθύνες στους εργαζόμενους που με ελεύθερη βούληση και πράξη δε συμφώνησαν μαζί της στις εκλογές.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που σημειωτέον πήρε μόνο 10000 ψήφους πάνω από αυτούς που πήρε όταν έχασε τη διακυβέρνηση το 2004, ζητά από τους εργαζόμενους να κάνουν χαρακίρι».

Με αυτό τι θέλει να πει η κα. Παπαρήγα. Ξεχνάει ότι στις εκλογές του 2007 το ΚΚΕ πήρε 551.161 ψήφους (8,15 %) και το 2009 517.078 ψήφους (7,54 %), δηλαδή μείωση κατά 34.083 ψήφους; Αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ πήρε 2727702 και 3012082 ψήφους, δηλαδή αύξηση κατά 284.380 ψήφους.

Την επόμενη μέρα της συνέντευξης και της δυναμικής παρουσίας του ΠΑΜΕ ο εικονιζόμενος στην παραπάνω εικόνα εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ είπε μεταξύ άλλων και τη θέση του ΚΚΕ, να μην πληρώνει ο εργάτης ασφαλιστική εισφορά. Αν ήμουνα ένας εκ των δημοσιογράφων θα ρώταγα το εξής: "Είναι γνωστό ότι για ένα ημερομίσθιο οικοδόμου της τάξης των 60 € (χωρίς να δηλώνεται στην εφορία), στο ΙΚΑ ο εργοδότης καταβάλει μέχρι 88 €, που είναι το μερίδιο της εισφοράς του εργαζόμενου και το μερίδιο του εργοδότη. Αν ο εργοδότης ανήκει στα «λαϊκά στρώματα», είναι μισθωτός των 1000 €, που του κάνουν κρατήσεις για την ασφάλιση και την περίθαλψή του, θα πληρώνει την ασφάλιση του οικοδόμου και θα συμβάλει με την φορολόγησή του στην διμερή χρηματοδότηση του ΙΚΑ; Αυτή είναι ένας ανεγκέφαλος λαϊκισμός.

Εκτός από το θέμα της ασφάλισης έβαλε θέμα κατώτατου μισθού τα 1400 €. Με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες τι άποψη έχει για το θέμα αυτό ένας μικροεπιχειρηματίας που ανήκει στο ΚΚΕ; Πολύ θα ήθελα να το μάθω. Τον ίδιο μισθό δίνουν στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ, όπως την Τυποεκδοτική και τη Σύγχρονη Εποχή; Για αυτά σε επόμενη ανάρτηση.

Αυτό το κείμενο δεν είναι για κομματική αντιπαράθεση στο ΚΚΕ, αλλά γιατί με αυτά που υποστηρίζουν νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν έχουν κρίση και τους αναγκάζουν να εκτονώνονται με κείμενα όπως αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: