Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες. Νέα δημοτική παράταξη


(Η φωτογραφία από την τοπική εφημερίδα Νέος Τύπος)

Είναι καλό να υπάρχει πολυφωνία στα δημοτικά πράγματα και στην πολιτική γενικότερα. Το θέμα είναι τι λένε (υπόσχονται) και ποιοι θα πραγματοποιήσουν τις υποσχέσεις. Τις παλιές παρατάξεις τις ακούσαμε, τις διαβάσαμε, τις ψηφίσαμε και τώρα βλέπουμε τα κατορθώματα τους. Ας δούμε τώρα τι λένε οι καινούργιες παρατάξεις και ποιοι είναι οι επικεφαλής τους.
Στις 4 Μαρτίου ανακοινώθηκε δημοτική κίνηση , που δημιουργήθηκε στο τέλος του 2008, με όνομα ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες. Επικεφαλής ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΑΧΑΡΝΕΣ - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ» που είχε επικεφαλής τον κ. Γεώργιο Λέκκα. Η παράταξη αυτή υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ.

Θα ξεκινήσω το σχολιασμό από την πιο φρέσκια, την «ΑχαρνΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες». Όπως αναγράφεται στην εφημερίδα Νέος Τύπος στο φύλο της 5 Μαρτίου 2009 ο κ. Κασσαβός στην παρουσίαση της κίνησης δήλωσε:
«Μας ενώνει ο κοινός προβληματισμός για το μέλλον του τόπου και θέλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να παίρνουμε αποφάσεις και να προτείνουμε λύσεις που θα υλοποιούνται. Αυτή η κίνηση ξεπερνάει κόμματα και παρατάξεις και ο χρονικός ορίζοντας υπερβαίνει τις Δημοτικές Εκλογές του 2010». Ο κ. Κασσαβός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, «αν το θέλουν τα μέλη, αυτή η «Κίνηση» να εξελιχτεί σε Δημοτική Παράταξη, η οποία θα διεκδικήσει τη διοίκηση του Δήμου».
Είναι γνωστό ότι ο κ. Κασσαβός είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Με την κίνηση αυτή είναι φανερό ότι θα επιδιώξει υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, αν θέλουν τα μέλη της κίνησης. Στη διακήρυξη λέει η κίνηση ΑχαρνΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες υπερβαίνει κόμματα και παρατάξεις.

Αν στην κίνηση, που έχει καταστατικό αστικής εταιρέιας, η πλειοψηφία δε συμφωνήσει με τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αλλά θα θελήσει συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία τι θα κάνει ο κ. Κασσαβός; Θα υποταχθεί στη θέληση της πλειοψηφίας των μελών της κίνησης; Θα πάψει να είναι κομματικό μέλος του ΠΑΣΟΚ; Εκτός αν τα μέλη της κίνησης θα είναι φερέφωνα του κ. Κασσαβού και θα τον ακολουθούν σε όλες του τις επιλογές. Ο κ. Κασσαβός θα υποβάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος σύμφωνα με τις κομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ; Αν το ΠΑΣΟΚ δεν τον στηρίξει, τότε ο κ. Κασσαβός θα ακούσει τη φωνή της κίνησης; Θα έχουμε επανάληψη του φαινομένου Φωτιάδης, που κατέβηκε σαν ανεξάρτητος και τώρα προσπαθεί να το παίξει ΠΑΣΟΚ;
Σύμφωνα με δήλωση του κ. Κασσαβού η κίνηση ξεκινάει με 35 μέλη, με άτομα που είναι προβεβλημένα στην πόλη, αλλά και στελέχη που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό, διαθέτουν όμως πολύχρονη εμπειρία και δράση στα πολιτικά πράγματα. Η πολύχρονη εμπειρία και η δράση αυτών των ατόμων είναι κρυφή που δεν τη γνωρίζει το ευρύ κοινό. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει η κίνηση να βγάλει στην ιστοσελίδα της (http://www.acharnai.org) τα βιογραφικά των μελών που εμφανίζονται στη φωτογραφία πέριξ του επικεφαλής της κίνησης. Θα το κάνει;

Στην εφημερίδα επισημαίνεται ότι σημαντική παράμετρο αποτελεί το γεγονός ότι δύο χρόνια πριν τις εκλογές η κίνηση διαθέτει ιδιόκτητα γραφεία. Στεγάζεται στα γραφεία του κ. Κασσαβού, πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ; Θα κάνουν υπέρβαση πολίτες που δεν ανήκουν πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ αλλά σε άλλες πολιτικές παρατάξεις; Θα δραστηριοποιηθούν στη στέγη που θα έχει το σήμα του ΠΑΣΟΚ;
Επειδή αυτό φυσιολογικά δεν μπορεί να γίνει, είναι φανερό ότι ο κ. Κασσαβός στήνει ένα παραμάγαζο στην τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ.

Εμένα δε με ενδιαφέρει τι θα κάνει ο κ. Κασσαβός , η κίνηση, το ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι διαδικασίες δείχνουν πολιτικάντικη λογική. Δείχνουν άνθρωπο που έχει κάνει την πολιτική επάγγελμα. Και αυτοί οι τύποι δε φροντίζουν για το καλό του τόπου, αλλά για το δικό τους καλό.

Είμαστε πόντιοι. Την πατήσαμε μία φορά από Ποντίους. Θα βάλουμε μυαλό. Δε θα την πατήσουμε για δεύτερη φορά.

Επειδή η διακήρυξη έχει πού ψωμί θα έχουμε συνέχεια. Μετά η επόμενη παράταξη του κ. Ντούρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: