Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Με το νόμο 3463/2006 έπρεπε να μετασχηματιστούν οι δημότικες επιχειρήσεις ή να κλείσουν. Έτσι μετασχηματίσθηκε η ΔΕΑΔΑ σε ΚΕΔΑ, ο ΟΑΑΔΑ σε Νομικό Πρόσωπο με την επωνυμία Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αχαρνών, έκλεισε η ΔΕΤΕΔΑ και διασώθηκε η ΔΕΝΔΑ, επειδή δόθηκε παράταση της προθεσμία μετατροπής της μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στις αρχές του 2007, όταν ανέλαβαν οι νέες δημοτικές αρχές, έγινε πολύ συζήτηση για το ρόλο των δημοτικών επιχειρήσεων. Ένας ιστότοπος στα Μέθανα έκανε μια μικρή έρευνα που δημοσιεύεται στο http://www.mymethana.gr/?q=node/509.
Έχει ενδιαφέρον γιατί καταγράφει και τις απόψεις ενός δικού μας ανθρώπου. Του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αχαρνών κ. Ιωάννη Κασαββού. Λέει συγκεκριμένα:

Τα ρουσφέτια
«Πολλοί αιρετοί έχτισαν την πολιτική τους καριέρα εκμαυλίζοντας συνειδήσεις προς άγραν ψήφων, αφού πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις, αντί να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης, κατέληξαν ρουσφετολογικοί μηχανισμοί προσλήψεων», μας είπε ο Γ. Κασσαβός, που επί χρόνια διατελεί σύμβουλος δημοτικών επιχειρήσεων.
«Η βιωσιμότητα των δημοτικών επιχειρήσεων δεν καθορίζεται μόνο από την εφαρμογή του νέου κώδικα, αλλά κυρίως από την αποτελεσματική και χρηστή διοίκηση», συμπληρώνει.

Δε γνωρίζω αν ο κ. Κασαββός με τον όρο "διατελεί σύμβουλος δημοτικών επιχειρήσεων" εννοεί μέλος διοικητικών συμβουλίων, προφανώς του Δήμου Αχαρνών, ή διευθύνων σύμβουλος επιχειρήσεων, όπως στο βιογραφικό του αναγράφει.


Μία απορία μου μένει. Ποιους αιρετούς εννοεί «ότι έχτισαν την πολιτική τους καριέρα εκμαυλίζοντας συνειδήσεις προς άγραν ψήφων, αφού πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις, αντί να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης, κατέληξαν ρουσφετολογικοί μηχανισμοί προσλήψεων».

Σε αυτούς περιλαμβάνονται διευθύνοντες σύμβουλοι τέτοιων εταιρειών που καθορίζουν την πολιτική τους ή σύμβουλοι που συμμετέχουν ως μέλη διοικητικών συμβουλίων και με τις αποφάσεις τους βοηθούν κάποιους να χτίζουν την πολιτική τους καριέρα;

Φαίνεται ότι μάλλον θα μείνω με την απορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: