Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Μήπως έχει χαθεί το μέτρο;

Διάβασα στο blog http://www.tvxs.gr/v6470 την ιστορία του Θοδωρή Τενέζου, απεργού πείνας στη 43 μέρα σήμερα.
Η ιστορία σε συντομία έχει ως εξής:
Ο Θ.Τ είχε μια επιχείρηση κατασκευής και τοποθέτησης δομικού χάλυβα. Προμηθευόταν σίδηρο από προμηθευτές και ειδικά από ένα που διέθετε το 80% του κύκλου εργασιών τους με σίδηρο της χαλυβουργίας ΣΙΔΕΝΟΡ. Ο Θ.Τ. αποφάσισε να εισάγει σίδηρο από Ιταλία και Τουρκία. Όταν το έμαθε ο βασικός τους προμηθευτής ζήτησε πρώτα να κλείσουν το λογαριασμό που είχαν και όταν έγινε αυτό σταμάτησε να τους προμηθεύει σίδηρο. Την ίδια συμπεριφορά παρουσίασαν και άλλοι προμηθευτές. Αποτέλεσμα η καταστροφή της επιχείρησης του Θ.Τ.

Σε ανακοίνωση της εταιρίας του Θ.Τ. , http://www.stopcartel.gr/gr/view.php?id=291, φαίνεται ότι υπήρχαν οικονομικές διαφορές μεταξύ εταιρείας και προμηθευτών που οδήγησαν σε σφράγισμα επιταγής 100.000 €.

Ο Θ.Τ. προχώρησε σε νομικές ενέργειες, αλλά κατά την εκτίμησή του η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδειξε αδιαφορία. Για να αντιδράσει σε αυτή την κατάσταση άρχισε απεργία πείνας μπροστά στα γραφείς της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που κατά την εκτίμηση του Θ.Τ. δεν έκανε ότι είχε υποχρέωση.

Το θέμα της απεργίας πείνας έφτασε στα blogs που ξεκίνησαν εκστρατεία προβολής. Και καλά έκαναν. Ένα θέμα που σχετίζεται με μη εφαρμογή νόμων αφορά όλους τους Έλληνες. Πρέπει η κοινωνία να στέκεται δίπλα σε ένα πολίτη που αισθάνεται ότι αδικείται.

Όλα όμως έχουν ένα μέτρο. Και στην Ελλάδα δυστυχώς έχει χαθεί το μέτρο.
Μια «Κοινωνία των Πολιτών», μια κοινωνία ανωνύμων ζητάει να ανάψουμε κεριά μαζί με τον απεργό πείνας!! Πάλι η αριστερά με χάπενινγκ!!. Με κείμενο σε ανακοίνωση – αφίσα που κυκλοφόρησε αναγράφεται:







«… Ο Θοδωρής Τενέζος δίνει τη μάχη για όλους μας, για όλους όσους μαστίζει η ακρίβεια, η αδυναμία, η ανισότητα που προκαλεί η δύναμη των λίγων. …»
Σιγά ρε «σύντροφοι» ο άνθρωπος διαμαρτύρεται γιατί του κόψανε την παροχή σιδήρου, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Για αυτό φωνάζει. Αν του ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις και ξανανοίξει την επιχείρηση με τους 200 εργαζόμενους, μετά από λίγο θα τον κατηγορείτε για στυγνό επιχειρηματία, που πίνει τον ιδρώτα των εργαζόμενων. Αλήθεια ποια είναι στάση του Αλέξης επί του θέματος;

Το άναμμα των λαμπάδων έγινε. Αυτές οι δράσεις έχουν ταρακουνήσει το κατεστημένο. Φοβάμαι όμως ότι μαζί με το κατεστημένο ταρακουνήθηκε και το μυαλό τους.

"Σύντροφοι", ένας δικός μας που του έκαψαν το μαγαζί τα παιδιά με τις κουκούλες θέλει να κάνει απεργία πείνας επίσημα, αφού ανεπίσημα πεινάει. Θα τον στηρίξουμε; Να παραγγείλω κεριά; Θα τα δώσει ο επίτροπος της ενορίας μου.

Άντε καλά μυαλά.
Με αγωνιστικους χαιρετισμούς, Λεωνίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: