Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Νέα Δημοτική Παράταξη

Με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έλαβα επιστολή με την οποία συνδημότης μας με παρακάλεσε να δημοσιεύσω στο blog το παρακάτω κείμενο. Το κάνω χωρίς να συμμερίζομαι τις απόψεις του.

Αγαπητοί δημότες λόγω της άσχημης γενικής πολιτικής κατάστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας αποφάσισα και εγώ να δημιουργήσω κίνηση που θα εξελιχθεί σε δημοτική παράταξη με ορίζοντα και πέρα από το 2010.
Το όνομα της παράταξης, μετά από πολλές συζητήσεις με τα αρχικά μέλη της παράταξης, δηλ. εμένα, αποφασίστηκε να συμβολίζει τις προσδοκίες όλων των δημοτών. Το όνομα της κίνησης είναι: «Πράσινα άλογα», για να ταιριάζει με την πράσινη ανάπτυξη, με τις πράσινες ελπίδες. Το έμβλημα της κίνησης θα είναι ένα κεφάλι αλόγου, βασικά πράσινο, αλλά και με μπλε, κόκκινες και κίτρινες πινελιές, να εκφράζει την πολυσυλλεκτικότητα της κίνησης από πολιτική άποψη. Το άλογο θα εκφράζει το λόγο που θα εκφέρουν τα μέλη της κίνησης. Το επόμενο διάστημα θα απευθύνουμε βαρυσήμαντη διακήρυξη να γνωρίσουν οι δημότες τις θέσεις μας. Μέχρι τότε υπομονή.

Το έμβλημα της παράταξης ___________________________________________ Μέλη της παράταξης σε σύσκεψη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η έκφραση "πράσινα άλογα" κατά κάποιους προέρχεται από το "πράσσειν άλογα" που σημαίνει ότι πράττω, δηλαδή κάνω, το άλογο, το μη λογικό.

Το θέμα είναι ότι πολλές φορές (και ευτυχώς δεν το λέω μόνο εγώ αυτό) η υπέρβαση των ορίων της λογικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την δημιουργία . Ως εκ τούτου η παράταξη "Πράσινα Άλογα" ('ή "Πράσσειν Άλογα") ενδεχομένως να έχει και λαμπρή πορεία.

…μπορεί άλλωστε να ακολουθήσει και τους στίχους του τραγουδιού "Βασίσου πάνω σου" από το group "Πράσσειν Άλογα".

http://www.youtube.com/watch?v=DzBLbFUliw8

Βεβαίως κατά άλλους το "πράσινο" χρώμα στις ελληνικές παροιμίες δηλώνει απλά το αδύνατο, το μη εφικτό. Σ 'αυτή την περίπτωση το κατάλληλο τραγούδι - πάλι από το group "Πράσσειν Άλογα" - είναι το "Τώρα μπορώ"

http://www.youtube.com/watch?v=Od8toF4qi_w

Αυτά τα λίγα και καλή επιτυχία στην παράταξη σου "πράσινα άλογα" ή "πράσσειν άλογα"

...ένας ενεργός (θέλω να πιστεύω) πολίτης