Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Είμαστε καλά;

Από την πρώτη σελίδα της εφημερίδας "Το Βήμα" της 5/4/2009

Έχουν χάσει η λέξεις το νόημά τους. Περπατάω έξω από τράπεζα και φοβάμαι. Οι τράπεζες ασκούν τυφλή βία. Λέτε να κινδυνεύω;

Όλοι πρέπει να αντιδράσουμε πριν υποστούμε τη βία τους. Να τις εξαφανίσουμε. Να τις κάψουμε. Ο μικρός (σε ηλικία) κομματικός αρχηγός μας άνοιξε τα μάτια. Μας έδειξε τον εχθρό. Απάνω τους.

Αυτά τα μηνύματα περνάνε στη νεολαία, που φοράει τις κουκούλες, σπάει και καίει.

Δεν είναι μόνο ο μικρός αρχηγός. Είναι και ο μεγάλος. Στη Βουλή έγινε συζήτηση για την ανασφάλεια των πολιτών από τα κρούσματα βίας. Ο κ. Αλαβάνος ενίσχυσε την άποψή του για θέματα επαναστατικής βίας με στίχους του Διονύσιου Σολωμού από τον εθνικό μας ύμνο, λέγοντας και εκεί αναφέρει «… σε γνωρίζω από την όψη που με βία μετράει τη γη». Δεν τραγούδησε φαίνεται στο σχολείο τον εθνικό ύμνο που στο ρυθμό λέει με βιά, δηλαδή με βιασύνη. Ίσως γιατί στο σχολείο κανείς δε μας είπε τα σχόλια που έχει γράψει ο Εθνικός Ποιητής για τους στίχους αυτούς και το μέτρο τους, δηλ. ότι παρατηρείται εναλλαγή τροχαϊκών οκτασύλλαβων και επτασύλλαβων.

Μπερδεύει φαίνεται το βιάζομαι από κάποιο με το βιάζομαι να πάω στη δουλειά μου. Αυτά για τους δυσφημιστές της αριστεράς.

Για όσους δυσκολεύονται να καταλάβουν τις έννοιες μέτρο και ρυθμός, περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο:
http://grschulemz.googlepages.com/logotexnei.ppt

Δεν υπάρχουν σχόλια: