Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Έννομη τάξη . Υπάρχει;

Την παραμονή της Ζωοδόχου Πηγής έγινε εσπερινός στην εκκλησία. Σύμφωνα με σχόλια που έκανε εκκλησιαζόμενος, πίσω από το ιερό γινόταν χαμός από ομάδα νεαρών και των δύο φύλων.

Μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία, γύρω στις 11 το βράδυ, που είχε σχεδόν διαλυθεί ο κόσμος άρχισαν οι «σούζες» με τα μηχανάκια. Κάποιος έπεσε σε σταθμευμένη μοτοσυκλέτα και έγιναν διαξιφισμοί με τον ιδιοκτήτη της μοτοσυκλέτας και το νεαρό με το μηχανάκι.

Μετά από λίγο ένας δημότης έκανε παρατηρήσεις σε ομάδα νεαρών, πίσω από το ιερό της εκκλησίας να μην κάνουν φασαρία. Οι νεαροί κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και άρχισαν να τον υβρίζουν. Φοβούμενος για τη σωματική του ακεραιότητα ο δημότης κάλεσε με το κινητό τηλέφωνο την άμεση δράση. Όπως διηγιότανε στο καφενείο έγινε το εξής σκηνικό. Από την άμεσο δράση του είπαν να μιλάει «γλυκά» στους νεαρούς για να μην εξαγριωθούν. Οι νεαροί που παρακολουθούσαν την συνομιλία άρχισαν με τα γνωστά, «ρουφιάνε», «καρφί της αστυνομίας» και άλλα παρόμοια που δεν γράφονται. Η «άμεση δράση» μόνο άμεση δεν ήταν.

Στην κεντρική πλατεία κυκλοφορούν μηχανάκια, κάνουν «σούζες». Παρκάρουν αυτοκίνητα. Η αστυνομία είναι ανύπαρκτη. Προστατεύει στόχους, δημοσιογράφους, προέδρους ΠΑΕ κ.α. Και η Δημοτική Αστυνομία ανύπαρκτη επίσης. Άλλωστε ο ρόλος της δεν είναι η επιβολή της τάξης. Κατά τα άλλα ο κ. Δήμαρχος επισκέπτεται αρμοδίους και τους λέει τα παράπονά του. Τον ακούει κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: