Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Έγινε το έλα να δεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9/4/2009, στη διαδικασία των ανακοινώσεων, ο κ. Κασαββός μίλησε για διαφημιστικές πινακίδες. Για τα έσοδα που χάνει ο Δήμος, για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υπάρχει στη διαφήμιση με παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. Μίλησε ακόμα για πειθαρχικές διαδικασίες που κινούνται κατά του κ. Δημάρχου, επειδή δεν απαντάει σε έγγραφα που ζητούν οι δημότες μέσω του Συνηγόρου του Πολίτη. Ο κ. Δήμαρχος δε σχολίασε τα θέματα αυτά.

Ένα από τα θέματα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 9/4/2009 ήταν και η τροποποίηση του κανονισμού του Νεκροταφείο. Εισηγητής ο αντιδήμαρχος Ν. Κολετζάκης, που διάβασε την εισήγηση. Τελικά η τροποποίηση ήταν για μετατροπή των δικαιωμάτων ταφής από δραχμές σε ευρώ και η αναπροσαρμογή των τιμών για την παροχή υπηρεσιών.
Ο κ. Λέκκας ζήτησε κάποιες πληροφορίες για το τι γενικά αλλάζει. Ο κ. Κολετζάκης έδωσε κάποιες απαντήσεις και η συζήτηση φάνηκε ότι θα πάει σε ψηφοφορία, όπως φαίνεται από τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά. Μέχρι που το λόγο ζήτησε ο κ. Ι. Κασαββός. Αρχικά παρατήρησε ότι στον κανονισμό λειτουργίας του Νεκροταφείου που ήταν προς ψήφιση γινόταν αναφορά σε νόμους που περιέχονταν σε κενές παρενθέσεις. Ο κ. Κολετζάκης είπε ότι τους έχει διαφύγει και θα συμπληρωθούν οι νόμοι από την υπηρεσία μετά την ψήφιση του κανονισμού.
ο κ. Κασαββός συνέχισε:
"Το θέμα που συζητάμε είναι εξαιρετικά σοβαρό γιατί συνδέεται με το νεκροταφείο, που είναι ένας χώρος ιερός και τελικέ καταδεικνύει ότι είναι ένας χώρος εμπορίου. Τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζεται ως μια πηγή εσόδων. Και ενώ υπάρχου εκεί πέρα προβλήματα ταφής, ωστόσο γίνονται πωλήσεις. Στην εισήγηση δεν υπάρχει το σχεδιάγραμμα το ταφολόγιο. Υπάρχουν καταγγελίες ότι έχουν καταστρατηγηθεί οι διάφοροι διάδρομοι ότι έχει γίνει επέκταση. Να θυμίσω ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, βάσει του προεκλογικού της προγράμματος είχε ειπωθεί ότι θα υπάρξει χωροθέτηση νέου νεκροταφείου, πράγμα που δεν έχει συμβεί. Στον προϋπολογισμό του 2009, μέχρι 26/11/2008 είχατε γράψει 4.400.000 € από δικαίωμα σύστασης οικογενειακού τάφου κάτι που βεβαίως το είχατε κάνει μονομερώς, δε το γνωρίζαμε, ενημερωθήκαμε μετά για αυτά τα έσοδα και για τις αθρόες πωλήσεις τάφων. Έχω στα χέρια μου από τη Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας, μετά από αυτοψία, και θα πω επί λέξει τι λέει: Προς την πλευρά του συνεργείου αυτοκινήτων του Δήμου έχετε γκρεμίσει τον τοίχο του κοιμητηρίου και έχετε επεκτείνει αυτό, όπου έχετε ενταφιάσει νεκρούς χωρίς αδειοδότηση κατά παράβαση κατά παράβαση των άρθρων τάδε και της υγειονομικής διάταξης τάδε.
Δίπλα από το νεκροταφείο σε πολλά σημεία υπήρχαν συσσωρευμένα μπάζα(τσιμέντα) από την καταστροφή των βάσεων των οικίσκων σεισμοπλήκτων καθώς επίσης στο χώρο αυτό υπήρχαν απορρίμματα και άχρηστα αντικείμενα, σακούλες, έπιπλα κλπ. Για την μεν επέκταση του νεκροταφείου διαβιβάσαμε την έκθεση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για τα νόμιμα, για τα απορρίμματα δε θα πρέπει άμεσα να τα απομακρύνετε όπως επίσης και τα μπάζα, διαφορετικά θα εισηγηθούμε την επιβολή των προβλεπομένων κυρώσεων. Οι διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και περιβάλλοντος που κοινοποιείται το παρόν έγγραφο παρακαλούνται για τις δικές τους ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους. Υπογράφει το έγγραφο ο κ. Κωστάκης στις 30-1-2009.
Σε ερώτηση αν υπάρχει επέκταση του κοιμητηρίου, 2-2-09 δεν υπάρχει επέκταση απαντάει. Ωστόσο εδώ υπάρχουν οι καταγγελίες και οι αυτοψίες. Θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε έχουν τελικά βάση αυτά τα πράγματα, έχουν επεκταθεί μέσα στο συνεργείο και πουλούν τάφους; Πουλάν διαδρόμους σεβόμαστε τον κανονισμό τον υφιστάμενο;"

Είπε και άλλα ο κ. Κασαββός. Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του είπε, απευθυνόμενος στον κ. Δήμαρχο είπε: «έχετε εξοικειωθεί με την παραβατικότητα!!». Η απάντηση του Δημάρχου: «ξέρουμε ποιος είσαι εσύ και δε θα μας πεις τι θα κάνουμε!!».
Ακούστε τη στιχομυθία. Εγώ δεν έχω να πω τίποτα. Έχω όμως μια απορία. Τι ξέρει ο κ. Δήμαρχος ποιος είναι ο κ. Κασαββός που δεν ξέρουμε εμείς. Όταν κατηγορείς κάποιο για παραβατικότητα και απαντάει ξέρουμε ποιος είσαι εσύ δεν εννοεί κάτι καλό. Θα μας το πει να μάθουμε και εμείς. Τα δύο χρόνια που συνήθως συνέπλεε ο κ. Κασαββός με την δημοτική αρχή, συνέπλεε ο κ. Δήμαρχος με κάποιο που δεν ήταν καθαρός; Δε δίνω γραμμή, αλλά ίσως ο κ. Κασαββός θα πρέπει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει διευκρινήσεις, για να μην τον βαραίνουν σκοτεινά σημεία. Και θέλει να είναι και υποψήφιος Δήμαρχος.

Σε κάποιο σημείο της ομιλίας-απάντησης στον κ. Κασαββό για τις καταγγελίες για παράνομη επέκταση του νεκροταφείου ο κ. Δήμαρχος είπε: "Η Νομαρχία είναι αυτή που θα κάνει κουμάντο στο Δήμο Αχαρνών;"
L'Etat, c'est moi! Είπε ο Λουδοβίκος ο XIV στο κοινοβούλιο της Γαλλίας. Μήπως αυτό νομίζει για τον εαυτό του ο κ. Δήμαρχος, αφού σε κάποια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Αφουξενίδης λέγετε ότι, μιλώντας για το Δήμαρχο είπε ο Ανώτατος Άρχοντας.

Πέρα όμως από αυτά ακούστηκαν και άλλα φαιδρά. Ο πρόεδρος της ΔΕΝΔΑ έκανε πρόταση τροποποίησης του κανονισμού, ώστε να γίνονται ταφές και τις αργίες. Για τις ταφές αυτές οι συγγενείς θα πληρώνουν επιπλέον 200 €! Δικαιολογία οι εργάτες θέλουν αυξημένο μεροκάματο. Και οι Παπάδες επίσης!! Δηλαδή ο παπάς εκτός από το μισθό του από το κράτος αμείβεται έξτρα; Και η έξτρα αμοιβή τις αργίες αυξάνει κατά 75%!!; Θα μας τρελάνουν εντελώς;
Αυτό για ένα μέρος της συνεδρίασης. Υπάρχουν όμως και άλλα που ακολουθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: