Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Αδελφοποίηση τώρα.

Σε μια ωραία περιοχή στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται μια πόλη το Αιτωλικό. Το Αιτωλικό, η νερένια πόλη, καλούμενη και μικρή Βενετία της Ελλάδας, είναι κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας, (Επαρχία Μεσολογγίου, δέκα χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μεσολογγίου), έδρα του ομώνυμου δήμου. Η πόλη του Αιτωλικού είναι ανεπτυγμένη σ’ ένα μικρό νησάκι ριζωμένο στο νερό στο μέσον περίπου της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου. Συνδέεται ανατολικά και δυτικά με την ξηρά με δύο πέτρινα τοξοτά γεφύρια αρχικού μήκους περίπου 300 μέτρων το καθένα.

Είναι μια ιστορική πόλη με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Έχει ιστορική πορεία και αγώνες στην επανάσταση του 21 όπως και η πόλη των Αχαρνών.

Πρόβλημα επικοινωνίας και επαφών με το Αιτωλικό δεν υπάρχει. Υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος της εν γένει περιοχής, έμμισθος σύμβουλος του Δημάρχου μας. Πρώην κοινοτάρχης το διάστημα 86-98 και δήμαρχος μετά τη συνένωση δήμων και κοινοτήτων της περιοχής (λόγω Καποδίστρια) για το διάστημα 98-2006. Επειδή συμμετέχει στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ), όπου συμμετέχουν και ο Δήμαρχός μας και ο Δήμαρχος Αιτωλικού μπορεί να τους φέρει σε επαφή και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αδελφοποίηση των πόλεων.

Οι δύο πόλεις έχουν κοινά στοιχεία και ίσως και οι δημοτικές αρχές των πόλεων. Είναι χρήσιμο οι δημοτικές αρχές να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους και να ανταλλάξουν πληροφορίες για τον τρόπο διοίκησης και αντιμετώπισης των προβλημάτων των δήμων τους.

Φυσικά δεν αναφέρομαι στην καταδίκη του δημάρχου Αιτωλικού που τιμωρήθηκε με 12 μήνες φυλάκιση από Εφετείο της Πάτρας και 5μηνη φυλάκιση το δημοτικό συμβούλιο για παράνομους διορισμούς χωρίς ΑΣΕΠ. Δεν αναφέρομαι στα λόγια της Πρόεδρου του δικαστηρίου που απευθυνόμενη στον δήμαρχο του είπε, ότι δεν αξίζει σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο (στο Αιτωλικό), να έχει τέτοιο δήμαρχο.

Στο Δήμο μας όλα καλά, όλα νόμιμα γίνονται.

Για περισσότερη ενημέρωση http://etolikomep.blogspot.com/2009/04/blog-post_1884.html

Και μια απορία. Ο κ. σύμβουλος πως τα καταφέρνει να αντεπεξέρχεται στις συμβουλευτικές του υποχρεώσεις, στην παρουσία του ως σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο δήμο που είχε διατελέσει δήμαρχος και στις υποχρεώσεις του στην ΚΕΚΔΕ.

Και άλλο ένα περίεργο που συμβαίνει στο δήμο Αχαρνών, πολλοί πρώην δήμαρχοι έχουν κολλήσει, της Αλυζίας, των Αγ. Αναργύρων και ίσως και άλλοι που δε γνωρίζω.
Βέβαια και εμείς έχουμε διεισδύσει σε άλλους δήμους με δικούς μας συμβούλους. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείχνεται για το τόπο μου , το Αιτωλικο .
Κάνουμε μια προσπάθεια να σωθεί αυτός ο τόπος και η προσπάθεια πρέπει να είναι
κοινή , ένας από τούς μεγαλύτερους βιότοπους της Μεσογείου καταστρέφεται στο όνομα των συμφερόντων και της κακομοιριάς μας .
ΜΑΥΡΗ ΜΟΥΝΤΖΑ