Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Άρχισαν να σκάνε μύτη οι υποψήφιοι σωτήρες του τόπου

Με γείτονα κουβεντιάζαμε, ως Έλληνες, πολιτικά θέματα και ειδικότερα τα θέματα που σχετίζονται με τους υποψήφιους δημάρχους. Όταν είπα ότι ο νυν δήμαρχος είναι «ακηδεμόνευτος» και ζητάει την κηδεμονία του ΠΑΣΟΚ, του τοπικού ή του γενικού δεν έχω καταλάβει μου είπε πολλά και διάφορα. Σε μια τελευταία συνέλευση του τοπικού ΠΑΣΟΚ ο δημοτικός σύμβουλος, υιός του βουλευτή Ντίνου Βρεττού, Σπύρος Βρεττός ζήτησε από το δήμαρχο: «καθάρισε τη θέση σου» απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Σε αυτή τη συνέλευση ο Βρεττός ζήτησε να φέρνει τα θέματα του Δήμου να συζητούνται στην τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό συμφώνησε και ο δημοτικός σύμβουλος, και υποψήφιος δήμαρχος, Ιωάννης Κασαββός. Τι είπε ο Γιώργος Λέκκας, επικεφαλής της παράταξης που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ; «…».
Φαίνεται ότι σχηματίζεται πράσινη λυκοσυμμαχία εναντίον του Φωτιάδη. Έφερε ο Φωτιάδης για πρώτη φορά, όπως είπε ο γείτονας, και όλη σχεδόν την παράταξή του. Εκτός από του Γρηγοριάδη και Κολετζάκη ,που είναι παλαιά μέλη του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκαν και η Αθ. Σεϊτανίδου, Θ. Αφουξενίδης, Μ. Χαριτίδη, Κ. Κούτας. Όχι ο «αδελφός Παύλος» δεν πήγε. Ίσως όταν τα βρει με το Δήμαρχο, τότε που από «ανάξιος» θα γίνει «άξιος», να ψηφίσει ως φίλος του ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητα του Φωτιάδη για δήμαρχο.

Έτσι λοιπόν, έλα δήμαρχε να συνδιοικούμε ή να συναποφασίζουμε στην τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή εσύ, εμείς οι τρεις σύμβουλοι που σε στηρίξαμε και ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης. Άντε να φέρεις και το Γενικό Γραμματέα του Δήμου, με τον οποίο συνδιοικείτε, όπως λέει ο «αδερφός Παύλος». Δε χρειάζεται να φέρεις και τους άλλους συμβούλους της παράταξής σου. Άλλωστε τι να πουν. Μήπως μιλάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μόνο το χέρι σηκώνουν να ψηφίσουν.

Στο φύλλο της 10/4/2009 της «Ελπίδας της Αττικής» υπάρχει σχόλιο για τις προεκλογικές κινήσεις για τις δημοτικές εκλογές. Γράφει: «Όμως κι ο Γιώργος Λέκκας κάλεσε μέλη της παράταξής του και συζήτησε μαζί τους για τη χάραξη πολιτικής που στόχο θα έχει τις Δημοτικές εκλογές». Ο γείτονας, που είναι μέλος ή φίλος του ΠΑΣΟΚ και βοήθησε όπως είπε την δημοτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, αναρωτήθηκε. Το σχόλιο της εφημερίδας ακριβολογεί ότι ο Γιώργος Λέκκας κάλεσε μέλη της παράταξής του; Γίνεται επιλογή μελών της παράταξης, που θα χαράξουν πολιτική για τις επόμενες δημοτικές εκλογές; Ο Σπύρος Βρεττός και ο Γιάννης Κασαββός ζήτησαν από τον Γιώργο Λέκκα να συζητηθεί η χάραξη πολιτικής για τις επόμενες δημοτικές εκλογές στην τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ; Έχει δοθεί χρίσμα σε υποψήφιο Δήμαρχο; Αυτά που κυκλοφόρησε η Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι οι στόχοι για τις επόμενες εκλογές;

Μήπως υπάρχει νέα ακηδεμόνευτη παράταξη στα σκαριά. Αν ναι , τότε προτείνω τίτλο για την παράταξη «… βαρκούλες αρμενίζουν» και σύμβολο το

Δεν υπάρχουν σχόλια: